Top 5 redenen waarom je ze wilt hebben

Waarom kiezen veel mensen toch voor inbouwspots rondom hun keuken, woonkamer of douche? In dit artikel belichten wij de voordelen van trimless spots in huis.

  1. Ze zijn onzichtbaar

Zoals je misschien weet zitten inbouwspots in het plafond verborgen. Dat geeft een bijzonder mooi en strak beeld, omdat lichten zoals vloer- en tafelkampen vaak opvallen door hun grootte en daarmee behoorlijk zichtbaar zijn voor het oog. Een inbouwspot geeft een moderne en strakke uitstraling aan bijvoorbeeld jouw woonkamer of badkamer.

  1. Onmisbaar bij plafond die laag zijn

Als je al een laag plafond heb is het natuurlijk vervelend als dit nog eens, voor het oog, wordt verlaagd door een lamp die aan het plafond hangt. Door het gebruik van inbouwspots hoef je geen lampen aan het plafond te hangen, zodat de gehele ruimte voor het oog een stuk ruimer oogt.

  1. Volledige belichting

Als je bij de inrichting van je huis goed heb nagedacht over de plaats van de spotjes, dan zorgt dat ervoor dat je hele kamer belicht wordt. Dit heb je minder snel bij een lamp die de hele kamer moet verlichten. Door middel van inbouwspotjes kan je bepaalde hoeken verlichten, zodat je hele kamer verlicht is.

  1. Trendbestendig

Inbouwspots zijn bestendig tegen veranderingen in de woontrends. Bij aanschaf van inbouwspotjes hoef je niet bang te zijn dat deze over vijf jaar uit ‘de mode’ zijn. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt voor in de keuken en in de douch.

Zoals je leest zitten er behoorlijk veel voordelen aan het kopen van inbouwspotjes voor in je huis. Ik vind zelf dat het grootste voordeel is dat je de verlichten kan verwerken in je plafond, zodat dit voor het blote minder zichtbaar is. Mocht je geintresseerd zijn in spots voor in jouw huis? Kijk dan is op trimlessspots.nl

Smart home, prettig leven met deze automatisering

Vandaag ervaren we een voortdurend toenemende vraag naar het integreren van intelligente oplossingen in privéwoningen. Domotica wordt een gewoon onderdeel van de huizen van nu over de hele wereld. Woningen met slimme apparaten worden een smart home genoemd. In een smart home worden alle apparaten draadloos verbonden en bestuurd door de smartphone, tablet, enz. Deze alles-in-één bedieningsfunctionaliteit biedt veel comfort en gemak.

Op afstand uw apparaten bedienen

Met een slimme thuisoplossing kunt u het leven van uw gezin gemakkelijker maken door hen volledige controle over hun thuisomgeving te geven. Bovendien kunnen jullie genieten van de vrijheid van bediening op afstand, waardoor de gebruiker deuren op afstand kan vergrendelen of ontgrendelen, lampen aan of uit kan zetten, kamertemperatuur kan aanpassen en nog veel meer.

Energie-efficiëntie en kosteneffectiviteit

Het gebruik van slimme apparaten maakt het controleren van het energieverbruik eenvoudiger dan ooit. Door apparaten zoals bewegingssensoren en slimme stekkers te gebruiken, kunnen bent u instaat uw verlichting of elektronische apparaten aan of uit te zetten, terwijl u niet thuis bent – waardoor de kosten worden verlaagd en energieverspilling wordt geminimaliseerd.

Huis beveiligingen met domotica

Thuisbeveiliging is nauw verbonden met slimme thuisoplossingen. Met woningbeveiligingsoplossingen kunnen bewoners elke kamer in hun huishouden op de voet volgen. Sensoren en alarmen verspreid over de woning detecteren alle veranderingen in de staat van het huis, van rookontwikkeling tot het openen en sluiten van deuren en ramen. Maar ook een op afstand bestuurbare beveiligingscamera draagt bij aan een gevoel van veiligheid. Als het Smart Home-systeem ongewenste wijzigingen detecteert, stelt het de gebruiker onmiddellijk op de hoogte van de situatie.

Een kijkje in de toekomst

In de toekomst zal er nog veel meer mogelijk zijn. Systemen zullen over ons leren en weten waar we behoefte aan hebben. Dankzij deze slimme algoritmes hebben we een persoonlijke assistent die met ons meedenkt. Hoe cool?! Maar dit blijft natuurlijk altijd ook een beetje eng. Wat als de computer ons kan manipuleren? En wie waarborgt dit? Zijn dit grote bedrijven? Allemaal vragen waar we eerst goede antwoorden op moeten krijgen voordat het zo ver is.

 

Deur

Nieuw interieur nodig? Het hoeft niet moeilijk te zijn

Nadat je een paar jaar naar dezelfde meubels hebt aangekeken, is het wel eens tijd voor iets nieuws. Het gaat vervelen en je vindt dat je huis geen fijne uitstraling heeft. Het interieur moet veranderd worden. Je wilt een aanhanger huren en alles naar de dichtstbijzijnde kringloop brengen. Voordat je dit doet, kun je ook proberen je eigen interieur zelf op te knappen. Dit bespaart je een hele hoop geld en is ook nog eens super leuk om te doen!

Hout is makkelijk te bewerken

Je houten meubels hoef je eigenlijk niet weg te doen. Dit kun je al opleuken met een klein likje verf! Een nieuwe kleur van je favoriete bijzettafeltje kan je huis al een hele andere look geven. Zit er al een likje verf of en wil je juist voor een iets antiekere uitstraling gaan? Is ook geen probleem! Je kan je meubelstuk al heel gauw antieker laten lijken door met een schuurpapiertje lichtelijk over de verf heen te schuren. Wanneer je juist je houten meubel wil opknappen zonder het likje verf te geven, kun je via een stappenplan te werk gaan.
Je zult eerst de oude waslaag moeten verwijderen. Je hebt hier speciale was remover voor. Zodra de oude lage verwijderd zijn, kun je beginnen met het reinigen van het hout. Dit kan heel simpel met water en ammonia of aceton. De nieuwe was kan daarna aangebracht worden op het hout. Dit kun je het beste doen met een zachte doek of borstel. Breng hierbij bij echt kwetsbaar hout extra lagen aan. Dit moet vervolgens wel een dikke nacht drogen.

Vergis je niet

Ook meubels die niet van houten materialen zijn gemaakt, kunnen nog opgeknapt worden. Gooi ze dus niet meteen weg! Een bankstel met een leren bekleding kan heel gemakkelijk naar een meubelmaker gebracht worden. Je kan dan een nieuwe kleur leer uitzoeken bijvoorbeeld. Je bankstel ziet er dan zo goed als nu uit en je herkent hem bijna niet meer terug. Ditzelfde kun je ook doen bij kussens.

Kleine details

Je kan dan eventueel alleen nog een aanhangwagen huren om de kleine details opnieuw aan te schaffen. Dit kunnen nieuwe kleedjes zijn voor op de vloer of een paar leuke nieuwe bloempotten.  Het is dan wel handig om eerst al je meubels op te knappen in jouw nieuwe stijl en er vervolgens accessoires hierbij aan te schaffen. Hiervoor kun je lekker wat catalogussen afbladeren en houd daarbij in je achterhoofd dat niets te gek is!

kleding

Optimaal comfort en luxe met een inloopkast

Niets straalt zoveel luxe uit als een inloopkast voor uw kleding, schoenen en accessoires. Inloop kasten zijn ook niets voor niets een gewild item. Helaas is niet elke woning geschikt om een inloopkast te plaatsen. Wilt u meer weten over inloopkasten? Lees dan snel verder!

Het ontwerpen van een inloopkast

Een inloopkast ontwerpen is niet iets wat je even snel doet. Integendeel, het kost juist erg veel tijd om een inloopkast te realiseren. Het is daarom verstandig als u van tevoren goed ingelezen bent en weet waar u aan begint. Allereerst moet u overwegen hoeveel kleding u eigenlijk kwijt wilt in de kast. Daarnaast is het ook handig om te weten wat voor soort kleding, dit is belangrijk wat verschillende soorten kledingitems hebben een andere afmeting. Bent u een vrouw met veel jurken? Dan dient u een andere afmeting te hebben dan bijvoorbeeld een man met alleen maar spijkerbroeken en polo’s. Het ontwerp van de kast hangt dus altijd af van de afmeting van uw kleding.

De hang secties bepalen

Ook is het belangrijk om te overwegen voor wie de inloopkast eigenlijk is. Gaat u hem alleen gebruiken of bijvoorbeeld delen met een partner? Dit is namelijk zeer belangrijk tijdens het inventariseren van de kleding die er kwijt moet in de kast. Wanneer u de kast gaat delen is het natuurlijk het handigst wanneer de kast in precies twee delen wordt opgesplitst en de twee kanten elkaar weerspiegelen. Zo kunt u gemakkelijk de hoeveelheid hang secties beslissen.

Andere opties

Zoals we al zeiden, een inloopkast is niet voor elke woning geschikt. Het neemt enorm veel ruimte in beslag en is vaak moeilijk om te realiseren, in een huurwoning mag het vaak ook niet worden geplaatst. Gelukkig zijn er nog vele andere opties, denk bijvoorbeeld aan kasten op maat laten maken. Dit kan enorm veel ruimte schelen en zelfs praktischer zijn dan een inloopkast. Ook is het een stuk gemakkelijker te realiseren omdat er geen verbouwing nodig is. Overweeg daarom goed wat er beter bij uw woning en wensen past! Met een kast op maat kan vrijwel alles worden gerealiseerd.

 

Ga jij binnenkort een feest geven in je tuin

Ga jij een feestje geven? Ben je bijna jarig of heb je een andere reden? Hoe leuk is het dan om dit in de buitenlucht te doen? Want het is fijn het om je gasten te verwelkomen in het zonnetje. Om ervoor te zorgen dat jouw feestje er één is om te onthouden, hebben wij een paar toffe ideeën om ervoor te zorgen dat hier nog lang over na gepraat wordt! Dus, hoe geef jij hét feest van het jaar? Lees onze tips in deze blog, of klik hier Klik hier.

Wat maakt een tuinfeest gezellig

De drukte in huis verplaats je naar buiten. Zo kun jij binnen alles regelen en als je de deur uitstapt, kan ook jij genieten van het feestje. Je hebt alle ruimte om binnen alle puntjes op de i te zetten. Daarnaast is alles gemakkelijker te plannen en de voorbereiding kun je al in een vroeg stadium uitwerken. De sfeer en aankleding is naar eigen wens in te vullen.

Eten & Drinken

Bij een feest horen ook lekkere hapjes en drankjes. Om jezelf rust te geven op een feest, is het aan te raden voorafgaand aan het feest allerlei dingen klaar te zetten. Snij de kaas alvast in blokjes en doe de plakjes komkommer alvast in bakjes. Zo hoef je enkel de bakjes op tafel te zetten tijdens het feest en heb je daar geen omkijken meer naar.

Is mijn tuin niet te klein voor een feest?

Nee! In een kleine tuin kan het misschien nog wel veel gezelliger zijn dan op een groot feest. Zorg ervoor dat je een gezellige en sociale setting creëert. Het is niet gezellig als er 15 man in een te grote tuin staan. En andersom, let er dan ook goed op dat je niet meer gasten uitnodigt dan dat er plek is, en zorg ook dat je de juiste Tuinmeubelen klaar hebt staan!

Dekbed

Welke dekbed past het beste bij jou?

Omdat je ongeveer 30 procent van je leven al slapend doorbrengt is een gezonde nachtrust van uiterst belang. Daarbij denken we vaak in eerste instantie aan een goed hoofdkussen en een degelijke matras, maar vergeet zeker niet je dekbed! Een goed dekbed is van groot belang. Een keuze maken is niet evident, want er zijn veel verschillende opties beschikbaar. Goedkope en dure dekbedden, dikke en dunne dekbedden, en veel meer . Hoe maak je die keuze? Hieronder geven wij je alvast meer informatie.

De verschillende soorten
Een bekende en populaire soort van dekbedden zijn de donzen dekbedden, deze dekbedden zijn gevuld met veertjes van bijvoorbeeld eenden. Ze hebben als voordeel dat ze warm en licht in gewicht zijn, ook zijn ze vaak duurzamer. Daartegenover staat dat donzen dekbedden vaak prijzig zijn en het moeilijk is om ze zelf te wassen. Een bijkomend nadeel kan zijn dat de vulling vervaardigd wordt van een dierlijk product.

Synthetische dekbedden zijn nog een andere optie. Hun voordeel is dat ze goedkoper zijn dan donzen dekbedden en je ze met de hand kan wassen. Bovendien zijn synthetische dekbedden licht in gewicht. Synthetische dekbedden hebben wel een lagere isolatiegraad.

Buiten de meest gekende opties zijn er ook dekbedden met andere soorten vullingen. Zo heb je een wollen dekbed, een dekbed gevuld met katoen of tencel. Naast de soorten vullingen kan je kiezen uit verschillende soorten warmteklassen. Dekbedden worden verdeeld in 4 warmteklassen, waarbij klasse 1 staat voor de warmste klasse. De warmteklasse van een dekbed kan je meestal terugvinden op de verpakking.

Een keuze aan maten 
Dekbedden bestaan in allerlei verschillende maten. De keuze van een maat , hangt af van de grootte van je bed. Als je over een eenpersoonsbed beschikt is 140 cm de standaard maat . Bij een tweepersoonsbed is dat 200 cm. Als je over een groter formaat bed beschikt, bestaan er opties om een dekbed aan te schaffen van 240 cm of 260 cm groot. Let wel op : bij de aanschaf van een dekbed is het aangeraden dat je dekbed 20 cm langer is dan jouw eigen lengte.

Hieronder de meest voorkomende combinaties van lengte- en breedtematen:

-Dekbed van 140×200 centimeter
Dekbed van 220×200 centimeter 
Dekbed van 240×220 centimeter 

Deze maten bieden een overzicht van de meest voorkomende dekbed formaten. Als je formaat hiervan afwijkt , zal het aanbod aan dekbedovertrekken aanzienlijk minder zijn.

 

Alles op maat

Diverse technieken hebben er tot geleid dat we de dag van vandaag op de meest efficiënte manieren materiaal, afhankelijk van de toepassing, kunnen vormen tot dakbedekkingen voor uw pand of woning. Wat is deze techniek, hoe werkt dit en wat zijn de verschillen? Wilt u weten hoe dit word toegepast en welke materialen gebruikt kunnen worden? Dan hebben wij de antwoorden voor u op een rijtje gezet.

 

Zetwerk op maat?

De hoeken van plaatmateriaal zoals aluminium, zink, lood of Plastisol zijn allemaal nauwkeurig om te buigen tot gepaste scherpe of ronde vormen voor de afwerking van uw dak. Dit wordt gedaan met behulp van een zetbank. Dit proces is snel, efficiënt, kost minder tijd en wordt altijd net afgewerkt door vakspecialisten van het hoogste niveau.


Toepassing van zinken zetwerk

Zink is een zeer betrouwbaar materiaal van hoge kwaliteit. Bakgoten, masgoten, vergaarbakken, dakranden, goten, regenpijpen, verbindingstukken en dakgootbeugels zijn allemaal te realiseren met zink zetwerk. En mocht u nou een exacte replica willen hebben van het originele dan is het mogelijk vergaarbakken, regenpijpen en dakgoten precies tot in de details na te maken.


Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat

Gaat u voor een karakteristieke uitstraling dat gemakkelijk te repareren is, niet veroudert en met een levensduur die kan oplopen tot wel 50 jaar. Zink op maat is bij zowel nieuwbouw als renovatie toe te passen en wordt niet broos door zijn hoge corrosiebestendigheid. Of gaat u voor een moderne en elegante uitstraling? Dan is aluminium op maat iets voor u. In tegenstelling tot zink, roest aluminium niet maar oxideert het. Dit wil zeggen dat het materiaal zichzelf beschermd en in principe voor een dun laagje zorgt dat metaal afsluit van zuurstof. Mocht u nou wat meer informatie of advies nodig hebben? Ga dan naar een dakgroothandel.

Zo voeg je een vleugje warmte toe aan een zwart wit interieur

Ben jij helemaal gek op zwart en wit? Een zwart wit interieur is zo fijn, omdat het lekker rustig en clean is. En na een drukke werkdag is het nou eenmaal heerlijk om thuis te komen in een rustgevend huis. Maar als je alleen zwart en wit gebruikt, moet je er wel voor oppassen dat je interieur niet saai en kil wordt. Je wil namelijk dat je woning rust uitstraalt, maar wel knus en gezellig is. Daarom vertellen we je in deze blog hoe je een vleugje warmte kunt toevoegen aan een zwart wit interieur.

Natuurlijke materialen en zachte stoffen toevoegen

Een van de manieren om meer warmte toe te voegen aan een zwart wit interieur is het toevoegen van natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor een houten bijzettafeltje of een nep dierenvacht op de bank. Ook kun je een pluizig tapijt op de grond leggen. Dit ziet er niet alleen heel gezellig uit, maar het is ook heerlijk om je voeten op een zacht tapijt te zetten als je ‘s avonds op de bank zit.

Binnenzonwering

Ook binnenzonwering kan ontzettend veel sfeer brengen. Kies bijvoorbeeld voor houten shutters, jaloezieën of gezellige gordijnen. En binnenzonwering is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens ontzettend functioneel. Binnenzonwering beschermt je huis namelijk tegen fel zonlicht en biedt je privacy. Binnenzonwering van Senft is verkrijgbaar in allerlei kleuren; van warm pastel tot stijlvol wit. Zo is er altijd zonwering die bij jouw wensen en interieur past.

Gezellige kaarsen

Kaarsen zijn een hele simpele manier om meteen sfeer toe te voegen aan je interieur. Ook al heb je een strak zwart wit interieur, met een dekentje op de bank en de kaarsjes aan voelt het toch ontzettend knus en gezellig. En als je kiest voor geurkaarsen, kun je meteen genieten van een lekkere geur in je huis.

Groene planten

Ook planten staan heel goed bij een zwart wit interieur. Planten hebben namelijk een fijne natuurlijke kleur, en toch brengen ze subtiel wat kleur aan je interieur. Daarnaast creëren planten een bepaalde huiselijkheid die je zeker kunt gebruiken in een zwart wit interieur.

Een accentkleur toevoegen

Als je er wel voor open staat, kun je er ook voor kiezen om een accentkleur toe te voegen. Zo staan pastelkleuren heel mooi bij een zwart wit interieur, maar je kunt er ook voor kiezen om een hele felle kleur toe te voegen. Hou jij wel van stijlvol en elegant? Dan kun je er ook voor kiezen om te kiezen voor gouden, bronzen of koperkleurige accenten toe te voegen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een jacuzzi?

Het kopen van een jacuzzi wordt door veel mensen als een luxeproduct gezien. Dit komt mede door de aanschafwaarde van een jacuzzi. Daarom is het ook zeer belangrijk om de juiste jacuzzi te kiezen wanneer je vastbesloten bent om een jacuzzi te kopen. Je zou je van tevoren al kunnen verdiepen in het materiaal of het land van herkomst. In dit artikel geven we nog een aantal tips waar je op kunt letten.

Stroomverbruik van de jacuzzi

Op het moment dat je gebruik wilt maken van jouw jacuzzi is het ook wel zo fijn dat het water warm gehouden wordt. Hiervoor is uiteraard elektriciteit nodig. De hoeveelheid elektriciteit die nodig is om het water in de jacuzzi warm te houden is ook afhankelijk van de isolerende werking. De afkomst van de jacuzzi speelt hierin uiteraard ook een grote rol. De leveranciers maken hun jacuzzi’s voornamelijk geschikt voor hun eigen omgeving. Je zult vast begrijpen dat in China minder isolatie nodig is doordat de temperaturen daar hoger liggen, terwijl een leverancier uit een koudere omgeving de jacuzzi juist weer beter isoleert. In Nederland kan het dus geen kwaad om te kiezen voor een jacuzzi met een goede isolatie, waardoor de jacuzzi minder stroom zal verbruiken. Dit zijn vaak de Europese jacuzzi’s zoals Wellis.

Herken de jacuzzi’s uit China

Wanneer je een jacuzzi aanschaft wil je natuurlijk wel dat je een kwalitatief goede jacuzzi hebt en dat deze ook voor langere tijd meegaat. De Chinese jacuzzi’s staan normaal gesproken bekend over hun mindere kwaliteit. Deze kun je bijvoorbeeld makkelijker eruit halen door te kijken naar de prijs van de jacuzzi. Het wil niet zeggen dat ze allemaal van mindere kwaliteit zijn, maar de goede zijn moeilijk eruit te halen. Mocht je toch een jacuzzi uit China gekocht hebben? Sommige jacuzzi specialisten kunnen ook de jacuzzi laten ombouwen zodat ook deze jacuzzi van voldoende kwaliteit is.

Plaatsing van de jacuzzi

Top dat je eindelijk een jacuzzi hebt gekocht! Nu komt ook de plaatsing nog aan bod. Waar is de ruimte en hoe wordt de installatie uitgevoerd en door wie? In veel gevallen kan de leverancier van de jacuzzi de plaatsing en installatie ervan volledig uit handen nemen.

Exotisch wonen: haal een stukje Noord-Afrika in de woonkamer

Veel mensen in Nederland reizen graag. Maar ook wanneer we thuis zijn willen we toch een beetje herinnerd worden aan exotische vakantie ver weg van huis. Dit door middel van woonaccessoires uit verre oorden.

Een van de hotste interieur trends van dit jaar zijn woonaccessoires uit specifiek Noord-Afrika. Een tijd geleden door bladen als Lonely Planet is Marrakesh uitgeroepen tot een van de top destinaties van het jaar en sinds dien reizen er vele Nederlanders naartoe om deze stad te bezoeken en eventueel de rest van het land rond te reizen. Wanneer je Marrakesh bezoekt, een van de dingen waar je niet omheen kunt is de soek met alle geweldige accessoires die ze daar verkopen. Tevens in hotels en restaurants kun je een magische sfeer waarnemen die gecreëerd wordt dankzij al deze magische woon decoratie. Maar wat zijn nu de sleutel ingrediënten die deze sfeer creëren die jij eventueel gemakkelijk en voordelig over zou kunnen nemen. Dat gaan we bespreken.

Een van de primaire invloeden op de sfeer in een ruimte is de verlichting. Denk aan het verschil in straatverlichting hier in Nederland t.o.v. Mediterrane landen zoals Spanje. De straten van een land als Spanje zijn bij nacht beduidend sfeervoller dankzij de keuze voor ander licht. In huis maakt het natuurlijk ook enorm veel uit wat voor licht er is.

Enfin, Marokkaanse lampen zijn gemaakt om sfeer te verzorgen. Daar waar Nederlandse lampen meer bestaan voor de functionaliteit. Enfin, Marokkaanse lampen it is, maar is het echt nodig om met een lamp rond te gaan sjouwen tijdens je volgende Marokko trip? Nee, de webwinkel Ghalia importeert al een paar jaar deze lampen op fair trade wijze. Bij deze de relevante gegevens van deze toko.

Ghalia
Adres: Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: 0252 729 973
URL: https://www.ghalia.nl/
Naast de lampen is onze tip om ook eens te kijken naar zogenaamde beni ouarain vloerkleden. Dit zijn vloerkleden afkomstig uit de Berber gemeenschappen van Marokko, prachtige handgeweven kleden. Met een lamp en een vloerkleed ben je al aardig op weg naar een meer sfeervolle Marokko geïnspireerde woonkamer.