Cilinders met veiligheidscertificaat

Op het gebied van cilindersloten zijn er verschillende kwaliteiten leverbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld cilindersloten met een veiligheidscertificaat.

Wat is een veiligheidscertificaat

Met een veiligheidscertificaat is het mogelijk om sleutels of cilindersloten bij te bestellen. Zonder dit certificaat is het dus niet mogelijk om iets te bestellen. Dit kan soms handig zijn als je bijvoorbeeld sleutels uitleent aan kennissen, familie, werknemers, een klusjesman of een schoonmaakster. Op het moment dat je de sleutel terug krijgt, weet je zeker dat deze niet bijgemaakt is.

Veiligheidscertificaat of securitycard

Er zit verschil in of cilinders en sleutels geleverd worden met een gepatenteerd veiligheidscertificaat of dat deze voorzien van een securitycard/ sleutelpasje. Dit laatste is soms wat verwarrend. Dit is namelijk een handig hulpmiddel om sleutels op code te kunnen bestellen. Echter heeft dit dus niks te maken of sleutels bijgemaakt kunnen worden zonder dit pasje.

Getande of keersleutel

Ook bij cilindersloten met certificaat zit er nog verschil in kwaliteit en uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld cilinder met sleutels waar tandjes aan zitten, of je hebt een keersleutel (platte sleutel met gaatjes en putjes erin). Deze laatste sleutel heeft geen onder- of bovenkant waardoor hij op beiden kanten in het slot gestoken kan worden.

Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje op de website van Profielcilinder.nl!

Je huis en tuin één geheel met een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is ideaal om je woning geleidelijk over te laten lopen in je tuin. Je hebt zicht op je tuin en geniet van de frisse buitenlicht, maar je zit er tegelijkertijd op regenachtige dagen comfortabel en droog bij. Wil je binnen en buiten nog meer in balans brengen? Ga dan aan de slag met de volgende tips!

De juiste basis
Heb je een aluminium terrasoverkapping? Dankzij het materiaal heeft dit type overkapping een strakke en moderne uitstraling. Wil je je huis en tuin zo geleidelijk mogelijk in elkaar over laten lopen? Kies bij de inrichting van je overkapping dan voor aardse kleuren en natuurlijke materialen als tegenhanger van dit moderne design. Houten tuinmeubelen en vlonderplanken liggen daarbij natuurlijk voor de hand, maar ook bamboe past perfect binnen een natuurlijke stijl. Met moderne decoratie, zoals betonnen bloembakken en bolvormige stenen, creëer je een goede balans. Heb je een houten overkapping? Draai het dan om en ga voor kleuren als wit, grijs en zwart. Plaats RVS of aluminium tuinmeubelen en decoreer de ruimte met natuurlijke accessoires.

Groen onder je overkapping
Wat je stijl ook is; met bloemen en planten onder je terrasoverkapping kleed je de ruimte direct gezellig aan. Van mooie bloembakken of een verzameling cactussen op de grond tot een kleurrijk boeket op tafel. Heb je ook al eens gedacht aan het ophangen van planten? Met speciale hanging baskets bevestig je de mooiste bloemen en planten eenvoudig aan het plafond van je overkapping. Ga op zoek naar een leuk model of ga creatief aan de slag met je eigen ontwerp. Een saai hoekje is daarmee direct opgefleurd!

Geniet van alle seizoenen
Betrek je overkapping nog meer bij je woning door glazen schuifdeuren te plaatsen. Zo creëer je een ware tuinkamer waar je ook in de herfst en winter comfortabel kunt genieten van het uitzicht op je tuin. Vooral in Nederland, waar het weer van dag tot dag verandert, bieden glazen schuifdeuren een ideale uitkomst. Bij regen en wind sluit je de schuifpui en op een stralende dag open je de deuren voor een verkoelend briesje. Met een glazen schuifpui behoud je tevens voldoende daglicht in je woning.

Haal binnen naar buiten
Onder je overkapping kun je even helemaal tot rust komen. Ontspan er met een goed boek of geniet van een gezellig diner met de hele familie. Versterk de knusse huiskamersfeer met zachte materialen, zoals kussens en plaids, waar je op koudere dagen lekker onder kunt kruipen. Ook een vloerkleed doet het goed voor extra sfeer en warmte in de ruimte. Buitenkleden van plastic zijn er in talloze prints, kleuren en maten en laat je gemakkelijk het hele jaar door onder je overkapping liggen. Verwarm de ruimte met een terrasverwarmer of een haard die geschikt is voor je overkapping en je tuinkamer is compleet!

Zwembadoverkapping: noodzaak of luxe?

De vraag of een zwembadoverkapping overbodige luxe of pure noodzaak is, hangt af van jouw wensen. Een zwembad in je tuin is natuurlijk al een luxe op zich, want je kunt op ieder moment een frisse duik nemen. Maar zo’n duik is niet zo fris meer als het water niet helder en schoon is. Met een zwembad komt daarom ook noodzakelijk schoonmaakwerk en onderhoud kijken. Dankzij een pomp krijg je een gedeelte van het schoonhouden al makkelijk gedaan. Echter krijg je met zo’n pomp de drijvende viezigheid zoals bladeren en insecten niet snel weggewerkt. Een overkapping kan daarom een uitkomst bieden. 

Vallende bladeren 
Er bestaan allerlei soorten zwembadoverkappingen. Een afdekfolie of -zeil is de goedkoopste manier om drijvende vervuiling van je zwembad weg te houden. Zo’n afdekzeil is meestal heel makkelijk neer te leggen en je kunt het ook weer makkelijk verwijderen. Het nadeel is echter wel dat wanneer er op het afdekzeil al veel bladeren liggen, het nogal moeilijk wordt om het zeil inclusief de bladeren van het zwembad af te halen. Bovendien moet je ergens de ruimte hebben om het zeil neer te leggen als je hem moet schoonmaken, want na een tijdje komen er algen op en dat wil je natuurlijk niet in je zwembad hebben. 

Wat je ook kunt doen, is een koepelvormige zwembadafdekking (laten) installeren over je zwembad heen. Het voordeel van zo’n overkapping is dat er geen bladeren in het zwembad kunnen vallen tijdens de herfst. Ook kun je dankzij zo’n overkapping, mits hij groot genoeg is, het hele jaar door genieten van een warm zwembad! Als je een handige klusser bent, kun je zelf een overkapping ontwerpen en bouwen rondom je zwembad, maar uiteraard kun je dit ook laten uitbesteden. Af en toe kun je op het internet een zwembadoverkapping kopen, die je verder zelf moet installeren. 

Alleen in de zomer of alle seizoenen? 
Wanneer je alleen in de zomer gebruikmaakt van het zwembad, zal een afdekzeil de makkelijkste oplossing zijn. In de zomer kun je een zeil met bubbels gebruiken, want dit houdt het zwembad schoon en warmt het water op als de zon erop schijnt. Verder kun je ook kiezen voor zwembadafdekkingen die het gehele jaar door je zwembad proper houden. Deze overkappingen worden over het zwembad heen geplaatst en bestaan in heel veel soorten, materialen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schuifbare zwembadoverkapping: deze handige overkapping zorgt ervoor dat een gedeelte van je zwembad altijd overkapt zal zijn.

 

Gereedschappen in de gereedschapskist

Welke gereedschappen heeft u in de gereedschapskist? Waarschijnlijk bent u wel bekend met de standaard gereedschappen zoals een hamer, een schroevendraaier of een zaag. Het is alleen handig om ook van andere gereedschappen af te weten aangezien ze uw klusjes een stuk makkelijker maken. De meeste mensen gebruiken improvisatiemiddelen bij bepaalde klusjes maar vergeten dat hier inmiddels al speciaal gereedschap voor is. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar de boormachine. Deze wordt overal voor gebruikt en zelfs voor het verbinden van materialen. Echter bestaat er op dat gebied al een ander gereedschap is dat er veel beter voor geschikt is. Dit gereedschap wordt ook wel de ‘tacker’ genoemd en is beter bekend als schietpistool of nietpistool.

Nieten of schieten

De tacker is een gereedschap om materialen met elkaar te verbinden. De meest gebruikte en bekende tackers zijn pneumatische tackers. Pneumatisch wil zeggen dat het werkt op luchtdruk. De tacker kan u veel werk uit handen nemen. Als u een groot aantal spijkers of andere materialen wilt gaan gebruiken om bepaalde materialen te bevestigen dan is het vaak te zwaar en kost het te veel tijd om deze handmatig in de materialen weg te slaan met het gebruik van een hamer. Hiervoor is juist de tacker een goed gereedschap omdat de tacker alle spijkers exact op de plek naar binnen schiet waar u het wilt hebben. De tackers kunnen op alle gebieden ingezet worden, zo ook bij bijvoorbeeld embalagebedrijven, in de verpakkingsindustrie of in de landbouwindustrie.

Een tacker aanschaffen doet u zo;

Het aanschaffen van een tacker is inmiddels geen lastige taak meer. Het internet staat bol van diverse webshops waar u een tacker kunt bestellen, alleen is het belangrijk om de juiste informatie bij de aanschaf van een tacker te verkrijgen. Zonder de juiste informatie weet u nog niet waar u er allemaal mee terecht kan. Een voorbeeld van een goede webshop voor tackers is Tackerplein.nl. Op Tackerplein vindt u alle nodige informatie die u helpen bij het gebruik van de tacker en ook als uw tacker kapot is kunt u daar terecht om uw tacker professioneel te laten repareren. Het voordeel van een webshop is dat vaak alles op voorraad is en u op moment van aankoop nog de nodige research kunt doen naar desbetreffende tacker om te zorgen voor de juiste aankoop. Bent u nog niet overtuigd over de tacker? Bezoek dan snel de website om te kijken waar u het allemaal exact voor kan gebruiken zodat u ziet dat het geen overbodig gereedschap is en u het op veel momenten kunt gebruiken.

Kunstgras: handig in gebruik en net echt

Er is niets mooier dan een heldergroen gazon in de tuin. Helaas is dit voor veel mensen slechts een droom. Een perfect gazon kost namelijk enorm veel tijd. Het is daarom dan ook dat steeds meer mensen kiezen voor kunstgras. Het heeft namelijk alle voordelen van echt gras, maar behoeft slechts weinig onderhoud.

De voordelen van kunstgras:

  • Je hoeft nooit meer het gras te maaien.
  • Je hoeft nooit meer het gras te sproeien.
  • Geschikt voor iedere tuin, of er nu veel zon of alleen maar schaduw is.
  • Kunstgras kent een levensduur van tot wel tien jaar.
  • De hele zomer lang kan het zwembadje op het kunstgras blijven staan.
  • Je hebt geen last van onkruid dat gewied moet worden.

Of er nu veel zon is in je tuin of alleen maar schaduw, kunstgras is voor iedere tuin geschikt. Daarnaast is het ook een geweldige ondergrond voor bijvoorbeeld toestellen om op te spelen. Kunstgras is namelijk zacht, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Dit maakt kunstgras dan ook ideaal voor kinderen om op te ravotten en te spelen.

De nadelen van kunstgras:

Uiteraard is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, kunstgras kent ook een aantal nadelen.

  • Je kan niet genieten van de geur van vers gemaaid gras.
  • De aanschaf van matten van kunstgras is duurder dan de aanschaf van matten van echt gras.

Mocht je enorm genieten van tuinieren en groene vingers hebben dan zal je niet zo snel over willen stappen op kunstgras. Toch kan het ook voor de ervaren tuinier een hele opluchting zijn. Een gazon bijhouden kost namelijk enorm veel werk. Wanneer je kunstgras hebt, kan je al je aandacht focussen op de bloemen en planten in de rest van de tuin. Ook kan je in alle rust een aantal weken op vakantie gaan, je hoeft immers geen mensen te vragen of zij alsjeblieft de tuin willen sproeien bij warm weer.

Kunstgras op het balkon

Veel mensen die een balkon of dakterras hebben missen het echte buitengevoel dat een tuin brengt. Daarom kan het ook een heel goed idee zijn om kunstgras aan te leggen op het balkon. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om kunstgras te leggen. Daarnaast geeft het jouw balkon of dakterras een gezellige kleur. En zeg nu zelf: is er iets beter dan in de ochtend wakker worden en het gras te voelen kietelen onder je blote voeten terwijl je een kop koffie drinkt op het balkon?

Verhuizen kan ook leuk zijn! 6 redenen waarom

Verhuizen wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Met een juiste voorbereiding en een goede motivatie is verhuizen juist super leuk. In dit artikel 6 redenen waarom verhuizen wel leuk kan zijn!

Een nieuw huis

Net een nieuw huis gekocht of gehuurd en zie je erg tegen de verbouwing, het inpakken en het verhuizen op? Verhuizen kun je zelf erg leuk maken. Maak gebruik van de gelegenheid om eens goed door je spullen heen te gaan en te kijken wat er weg kan. Je vindt spullen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Kun je misschien iets verkopen? Maak van de verhuizing een leuke dag, schakel vrienden en familie in en zorg voor iets lekkers te eten en te drinken.

Een goede planning is belangrijk: maak een verhuischecklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Weet wat je moet doen, wie je wanneer nodig hebt en in welke volgorde je te werk gaat. Neem even de tijd om een checklist te maken. Dit helpt je alle klussen goed in te delen, zodat je het werk kunt verspreiden. Dit geeft meer rust en zorgt voor een goede planning. Begin tijdig met de grootste klussen, zoals eventuele verbouwingen, en plan ook zeker leuke dingen tijdig in, zoals het decoreren van je nieuwe huis.

Haal leuke herinneringen op

Weet je je verhuisdatum? Begin dan alvast met uitzoeken en inpakken. Het sorteren en inpakken van je spullen is niet alleen handig om te doen, maar je zult ook veel spullen vinden waar je waardevolle herinneringen bij hebt. Misschien is het leuk om deze dingen een leuke plek te geven in je nieuwe woning? Je bent zo de hele dag zoet met het ophalen van leuke herinneringen.

Maak er een leuke dag van

Ben niet bang om de hulp in te schakelen van vrienden en familie. Maak er een leuke dag van, met een muziekje, lekker eten en drinken, misschien zelfs een barbecue?

Nieuwe plek, nieuwe omgeving

Lekker fantaseren over de inrichting van je nieuwe woning is het leukste om te doen. Je kunt moodboards maken, inspiratie opdoen door woonboulevards te bezoeken en de juiste accessoires in te slaan. Knutsel samen met je kinderen een leuk noodboard in elkaar en laat ze zo hun eigen kamer inrichten.

Besteed de zware taken uit

Als je de middelen hebt om zware taken uit te besteden, doe dit dan zeker. Wat dacht je bijvoorbeeld van het inhuren van een verhuisbedrijf, zoals verhuisbedrijf TPC Logistics, voor het vervoeren van al je spullen en meubilair? Hierdoor bespaar je tijd en hoef je niet steeds zelf op en neer naar je nieuwe huis, en kun je die tijd besteden aan de leukere zaken.

Zo zie je maar weer dat verhuizen niet enkel vervelend is. Het kan juist erg leuk en gezellig zijn!

Muren decoreren: dit zijn de mogelijkheden

Het decoreren van een muur kan een lastige klus zijn. Niet alleen zijn er heel veel stijlen om uit te kiezen, het aanbod decoratiemateriaal lijkt soms ook oneindig. Echter, decoreren kun je leren. Het decoreren van een muur begint bij het kiezen van een goede basis, de kleur van de muur. De basis van de muur geeft je verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om de muur te behangen, te schilderen of te stucen. Zorg dat je goed op de hoogte bent van alle opties voordat je een keuze maakt, zodat de zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Muurschildering

Heb je ervoor gekozen om de muur te schilderen en kan de muur nog wel wat decoratie gebruiken? Door een prachtige muurschildering op jouw muur te laten schilderen, krijgt jouw woonkamer een unieke sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een muurschildering van een prachtig landschap, of een meer gewaagde muurschildering, bijvoorbeeld een afbeelding uit een stripboek. Zorg er altijd voor dat de muurschildering goed bij de rest van de muur past. Een muurschildering van een afbeelding uit een stripboek past niet in een landelijk interieur, en een muurschildering van een prachtig landschap past niet in een modern interieur. Zorg er daarnaast ook voor dat je de muurschildering uit laat voeren door een professionele muurschilderaar. Zo weet je zeker dat het resultaat geheel naar wens is.

Omlijste kunst

Een andere manier om een muur te decoreren is door te kiezen voor omlijste kunst. De wereld kent veel kunstenaars. Van oude meesters tot de jonge kunstenaar bij jou in de straat, voor elk soort interieur is er een passend schilderij. Voordat je een schilderij koopt is het belangrijk om goed na te denken over wat je graag aan de muur wilt hangen. Kom je er niet uit? Ga dan naar een kunstfair, de kringloopwinkel of de rommelmarkt om inspiratie op te doen. Wie weet vind je op die manier hét perfecte schilderij voor jouw interieur. Sommige schilderijen zijn al ingelijst, anderen nog niet. Bij het inlijsten van een doek is het belangrijk om te kiezen voor een passende lijst, zoals een baklijst. Baklijsten bestel je tegenwoordig eenvoudig online. Zo kan je het juiste formaat selecteren en wordt de lijst in een paar dagen bij jou thuis afgeleverd.

Foto’s

De laatste optie om een muur te decoreren is door middel van foto’s. Foto’s vertellen een verhaal. Het verhaal van jou en andere gezinsleden. Foto’s kunnen ingelijst worden in prachtige fotolijsten, maar ze kunnen ook op canvas afgedrukt worden, zodat ze extra opvallen. Ook canvasfoto’s omlijst je met een baklijst. Zo krijgt jouw prachtige canvas de aandacht die het verdient.

Loungebanken van Urbansofa

Loungebanken van UrbanSofa

Mooie, grote en stijlvolle loungebanken vind je bij UrbanSofa. Deze banken zijn stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit en bovendien zeer scherp geprijsd. De loungebanken van UrbanSofa zijn er in diverse uitvoeringen en passen perfect in vele soorten interieurs. Een bank is vaak een echte eyecatcher dus ook bepalend voor de sfeer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de collectie van UrbanSofa snel online.

Bankstellen in diverse stijlen

Over smaak valt niet te twisten. UrbanSofa biedt daarom de mogelijkheid om je loungebank naar wens samen te stellen. Wanneer je een nieuwe bank uitzoekt, let je er uiteraard op dat de stijl en bekleding aansluiten bij de rest van je inrichting. Gaat je voorkeur uit naar een strakke en moderne grote bank, een landelijke grote hoekbank of een industriële grote loungebank? Zelf bepaal je hoe groot je wil dat je leefhoek wordt. Er zijn namelijk ook banken waar je nog een hocker aan toe kunt voegen. Zo kun je eindeloos combineren. Welk model je ook kiest, je bent verzekerd van optimaal zitcomfort. Alle verkooppunten vind je op de website

UrbanSofa garantie

Je hebt bij UrbanSofa recht op maar liefst 3 jaar garantie. De UrbanSofa collectie 2018 beschikt over de beste kwaliteit banken. Het is mogelijk de modellen online te bekijken of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt waar je de bank kunt bewonderen. Een grote lounge- of hoekbank naar wens gevonden? Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Loungebank kopen

Jouw favoriete loungebank kopen is bij UrbanSofa heel eenvoudig. Bekijk de banken online en bezoek vervolgens een verkooppunt die bij jou in de buurt zit. De bank naar keuze wordt volledig naar wens in de Europese fabriek geproduceerd. Denk eraan je bank goed te onderhouden, zo geniet je nog langer van je bank! Vind je het lastig een keuze te maken? Vraag de specialisten van UrbanSofa gerust om advies. Wil je je woonstijl helemaal afmaken? Bekijk dan ook eens de prachtige houten eettafels van UrbanSofa eens.

Vocht in de kelder behandelen met houtvochtmeters

Een man die schrikbarend thuiskwam en zijn hele kelder onderwater zag staan. Die vervolgens de politie en brandweer belde om het probleem op te lossen, maar natuurlijk konden hun hier niks aan doen. Brandweermannen en agenten hebben hier weinig verstand van wateroverlast. Dus moest de man dagenlang wachten tot het water in zijn kleder was weggezakt. Een vochtige kelder is veelvoorkomend, misschien niet zo extreem als deze gebeurtenis, maar toch is het belangrijk om waterschade te voorkomen. In de eerste instantie lijkt een beetje water in de kelder niet echt schadelijk, maar toch het kan zorgen voor meer energieverbruik, schimmels en vernieling aan de muren van de kelder. Het behandelen van deze kwestie is dus erg aan te raden. De eerste stap om dit te voorkomen is door te onderzoeken waar het eventuele water vandaan kan komen. De twee grootste oorzaken komen vooral door condensvorming in de kelder of door doorslaand vocht van buiten. Het beste is natuurlijk om dit probleem te voorkomen, de vocht in de kelder is gemakkelijk bij te houden doormiddel van houtvochtmeters.

Oorzaken van vocht en houtvochtmeters

Een vochthoutmeter is een apparaat dat bedoeld is om de vochtigheid van hout te meten. De houtvochtmeters worden vooral aangeschaft door mensen die bezig zijn in de bouw, maar de houtvochtmeter zijn makkelijk te gebruiken, dus een houtvochtmeter is ook ideaal om in huis te gebruiken. Waterschade voorkomen is beter dan de waterschade oplossen, een houtvochtmeter helpt gegarandeerd tegen het voorkomen van waterschade in huis.  Bij vochtproblemen is het verstandig om eerst de oorzaak te achterhalen. Bij condensvorming komt er als het ware water naar binnen door neerslaand water op muren of ramen. Dit komt, omdat er temperatuurverschillen zijn tussen buiten en binnen. Het probleem oplossen gaat door middel van een luchtstroom. Door een verwarmingssysteem kan de luchtstroom op gang worden gezet, maar toch in het handig om een houtvochtmeter te hebben.

Voorkom waterschade

Er zijn genoeg maatregelen die mensen zelf kunnen doen om waterschade tegen te gaan. Door in de zomer en winter het huis goed te luchten, is dit optimaal om water naar buiten krijgen. Deze manier is het gemakkelijkst om te ventileren in huis.  Na het douchen of de was ophangen is het van belang op een raam op een klein kiertje te zetten. Door dit te doen worden er ook schimmels voorkomen. Wanneer het raam weer dicht kan, is te zien aan een houtvochtmeter. Een goede houtvochtmeter is de ene vochthoutmeter niet, dus bekijk het aanbod goed en ga voor kwaliteit.

De hoogte van een houtvochtmeter heeft niks te maken of de vochthoutmeter goed zijn werk doet. Kortom voorkom waterschade met de genoemde tips en hou het vochtpeil bij met een houtvochtmeter van Moisturemetershop.com

deur

Kies de deuren die passen bij een modern interieur

Bij de inrichting van een huis komen we automatisch bij de vraag wat voor
binnendeuren er genomen moeten worden. De binnendeuren zijn namelijk van grote
invloed op de sfeer in een woonkamer. Zij bepalen mede de inrichting van het
geheel. Wat voor stijl je in huis ook gebruikt de keuze van de binnendeur zal moeilijk
blijven. Voor iedere stijl zijn er wel meerdere binnendeuren beschikbaar.

Moderne stijl

Bij een modern interieur zou je kunnen kiezen voor een strakke deur. Zo’n strakke
deur levert dan weer bij aan de moderne inrichting van de kamer waar de deur wordt
geplaatst. Een deur zal niet voorzien zijn van bepaalde bewerkingen die op de deur
zijn aangebracht. Een moderne deur kan wel voorzien zijn van glas. Het kan een
grote glasplaat zijn die in de deur verwerkt is. Je kunt bij een modern interieur ook
een binnendeur nemen die helemaal van glas is. Dit zal vaak een mooi resultaat
geven in de woonkamer. Bij moderne binnendeuren heb je ook moderne
deurkrukken nodig en moderne scharnieren. Het moet allemaal bij elkaar passen.

De klassiek stijl

Indien je een woonkamer inricht volgens een landelijke of een klassieke stijl moeten
ook de deuren daarop aangepast worden. Een klassieke of een landelijke
binnendeur kan zijn voorzien van bepaalde vormen op de deur. Bij een landelijke
inrichting kun je zelfs een deur nemen waarin glas is verwerkt. Een deur die hierbij
voorzien is van kleine ruitjes zal het zeker goed doen. Je kunt daarvoor helder glas
gebruiken maar ook met een geslepen bewerking erop. Waarvoor ook vaak wordt
gekozen zijn deuren die voorzien zijn van glas in lood ramen. Deze soort deuren
geven een mooie landelijke sfeer. Omdat de keus tussen de binnendeuren zo groot
is, kun je het beste eerst gaan kijken bij een grote showroom. Het is wel vaak zo, hoe
meer deuren je ziet, hoe moeilijker het wordt.
De opbouw van een deur
We kunnen deuren, als we kijken naar het plaatsen ervan kijken, verdelen in twee
soorten. We kennen de stompe- en opdekdeuren.

De stompe deur

Een stompe deur valt in het kozijn. Een stompe deur zal je moeten laten plaatsen
door de vakman. Ga daar zelf nooit aan beginnen. Afhangen van stompe deuren is
een vak apart. Het afhangen moet op de juiste manier gebeuren. Doe dat niet zelf als
je niet weet hoe het moet. Wanneer je de deur zelf zou plaatsen en hij zou gaan
afhangen, zal hij gaan klemmen. Dat geeft zeer vervelende gevolgen die je zeker
moet zien te voorkomen. Daarom een goede raad, laat een stompe deur afhangen
door de vakman. Bij een stompe deur zal je altijd een naad zien tussen de deur en
het kozijn. Dat is niet zo mooi, maar hij moet niet klemmen wanneer je hem open wilt
doen.

Opdekdeuren als moderne binnendeuren

Een opdekdeur valt over het kozijn. Dat is mooier dan bij een stompe deur. Het
geheel is hierbij mooier afgewerkt. In principe kan een opdekdeur iedereen
afhangen. Je hoeft daarvoor geen vakman in te huren. Je kunt dat gemakkelijk zelf
doen. Een opdekdeur past ook heel goed bij een modern interieur.