10 tips om stressvrij te verhuizen

Wanneer je denkt aan de oneindige hoeveelheid verhuisdozen en het feit dat al je spullen in een van deze dozen zit (alleen weet je niet meer waar) doet bij velen het nekhaar omhoog rijzen.
Wij geven hieronder 10 slimme tips om het verhuizen heel wat aangenamer te maken.

10 slimme tips voor ene optimale verhuizing:

1. Maak gebruik van grote, stevige dozen.
Ga jezelf niet kwellen met een hoop kleine doosjes die moeilijk stapelen, of grote dozen die uit elkaar vallen als je ze optilt. Start met een goede basis: stevige ruime dozen. Verstevig ze eventueel nog even extra met een strook tape aan de bodemzijde.

2. Maak een lijst.
Maak een lijst waarop je schrijft wat je kan terugvinden in welke doos. Dit kan een afzonderlijke lijst zijn, of een lijst die je per doos voorziet en op de buitenzijde van de doos kleeft.
Kleef de lijst niet op de bovenzijde van de doos. Vaak zullen deze gestapeld worden en zo kan je eenvoudig zien welke goederen zich waar bevinden zonder doos voor doos te moeten herstapelen.

3. Voorzie voldoende verhuishulp.
Dit kan een professioneel verhuisbedrijf zijn, maar net zo goed een paar vrienden of familieleden. Kijk vooraf even op internet naar een goedkoop verhuisbedrijf in de buurt. Niemand betaalt graag te veel voor deze zaken! Een goedkoop verhuisbedrijf is altijd interessanter dan een dure variant!

4. Voorzie voldoende transport.
Beschik je niet over een ruime wagen en ken je niemand met een handige verhuiswagen zoals een bestelbus? Ga dan op zoek naar een verhuiswagen in de buurt. Vaak is het interessanter om een verhuisbedrijf te contacteren. Zij bieden meestal ook de nodige verhuishulp aan.

5. Werk gestructureerd.
Bij het uitladen op de nieuwe locatie is het verstandig de dozen meteen in de ruimte te plaatsen waar ze moeten komen. Stapel de dozen zoveel mogelijk op, zodat je niet de hele ruimte onbruikbaar maakt door rondslingerende dozen. Probeer ook de zaken die je niet dringend nodig hebt, meteen onderaan de stapel te zetten.

6. Verhuis enkel wat je nodig hebt.
Bij een verhuis heb je meteen de mogelijkheid om eens goed te sorteren wat je wil behouden en wat niet. Verhuis geen zaken die je niet meer nodig hebt, maar voer ze gelijk af naar het containerpark.

7. Verpak alles goed.
Zorg voor een minimum aan schade door alles zorgvuldig te verpakken met bijvoorbeeld krantenpapier of noppenfolie.

8. Voorbereiding is het halve werk.
De dagen die vooraf gaan aan de verhuis kan je best vullen met zaken inpakken. Zo staat alles netjes klaar voor de grote dag!

9. Voorzie voldoende drank en versnaperingen/lunch.
Hou je helpers tevreden en goedgeluimd! Voorzie voldoende drank en versnaperingen!

10. Maar vooral: Blijf kalm!
Jezelf druk maken heeft geen enkele zin. Probeer daarom rustig te blijven en duidelijke instructies te geven. Zo behoud je het overzicht op de verhuizing en loopt alles vlekkeloos! 

Zoek een verhuisbedrijf in Rotterdam als je in of naar Rotterdam gaat verhuizen om alles soepel te laten verlopen. Met deze 10 tips zal de verhuizing perfect verlopen! Veel succes!