3 dingen die je niet moet doen bij een verhuizing

Bij verhuizen komt veel kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk! Verhuizen doe je (als het goed is) niet heel vaak, dus de kans is aanwezig dat er iets fout gaat en dat is helemaal niet erg. Met onze tips kun je dit wel zo veel mogelijk voorkomen!

 

Te laat in actie komen

Over een verhuizing moet je niet te makkelijk denken. Het is niet zomaar wat dozen inpakken en meubels in een bus gooien om in een ander huis er weer uit te halen. Op die manier blijf je nog weken in de zooi zitten. Bereid het inpakken dus goed voor en pak dingen die je de komende tijd niet nodig hebt gewoon alvast in! Als je op die manier het inpakken een beetje verdeelt is het ook niet in één keer zo’n grote klus. Het zelfde geldt voor wanneer je mensen wilt gaan vragen om je te helpen op de verhuisdag. Als je daar te laat mee komt is de kans groot dat iedereen al andere plannen heeft.

 

Slecht inpakken

Zorg dat je een duidelijk systeem voor je zelf bedenkt tijdens het inpakken. Let er op dat breekbare dingen veilig in een doos zitten en dat er duidelijk op de buitenkant staat dat het breekbaar is. Zo weet iedereen dat tijdens de verhuisdag met die dozen extra voorzicht moet worden gedaan. Zet ook duidelijk op de dozen wat er in zit, of in welke ruimte het gezet moet worden. Zo hoef je tijdens het uitpakken niet te gaan slepen met zware dozen als iets beneden staat wat eigenlijk op zolder moet komen.
Bonustip: check altijd voor dat je een doos inpakt of de bodem wel heel en stevig genoeg is!

 

Weinig hulp vragen

Veel mensen maken gebruik van een verhuisbedrijf zoals Senior Verhuizer. Zij nemen veel uit handen waardoor je een stuk minder stress ervaart tijdens het verhuizen. Als je geen gebruik maakt van een verhuisbedrijf kun je het alsnog niet alleen. Vraag op tijd hulp aan vrienden en familie. Zorg ook dat er genoeg mensen zijn om te helpen, hoe meer mensen helpen hoe sneller alles staat. Zeker met zware meubels is het fijn als er meerdere mensen kunnen tillen. Zo verdeel je de lasten en ben je sneller klaar! Dat geeft jou meer tijd om straks in alle rust de losse dozen uit te pakken. Vergeet niet aan het einde van de verhuisdag iedereen die heeft geholpen te bedanken. Als je nou nog een keer gaat verhuizen in de toekomst is de kans groter dat ze je weer komen helpen!