3 leuke uitjes in Zoetermeer

U herkent het wel: het is een regenachtige schoolvakantiedag en uw kinderen hangen nog net niet in de gordijnen. U wilt graag wat ondernemen en het liefst op een locatie die niet alleen overdekt is maar ook uw kinderen voldoende kan vermaken/uitdagen. Maar ook indien u niet dit doemscenario meemaakt kan het zo zijn dat u behoefte heeft aan een dagje uit. In dit artikel geef ik u een aantal dagje uit suggesties in de regio rond het dorp Zoetermeer.

Activiteiten in de regio Zoetermeer

Indien u uzelf als een sportief persoon herkent is de steilste indoorpiste van Europa misschien wel iets voor u. Deze sportieve uitdaging kunt u vinden in SnowWorld Zoetermeer. Door de goede skileraren, de liften en de brede pistes voelt een dagje uit naar SnowWorld Zoetermeer als een ware wintersportvakantie.

Mocht u wel van H2O houden maar liever niet in bevroren toestand, is zwembad Het Keerpunt een aanrader. Dit zwemparadijs beschikt niet alleen over een subtropisch binnenbad, maar ook over een immens, in de zomermaanden geopend, buitenbad. Terwijl uw kinderen zich dan in het water vermaken kunt u zich ontspannen op de zonovergoten ligweide. Dit zwembad is iedere dag geopend.

Indien u een minder inspannende activiteit meer kunt waarderen dan de zojuist genoemde sportieve dagje uit tips, is Avontura Zoetermeer misschien wel iets voor u. Hier hoeven uw kinderen zich niet alleen binnen vermaken in de liefst vier etages tellende speelruimten, Avontura Zoetermeer beschikt namelijk ook over een ruime buitenspeeltuin.

De Intratuin in Zoetermeer is ook uitermate geschikt voor een dagje uit. Hier kunt u genieten van het zeer diverse assortiment tuinaccessoires en de met groen overladen winkelinrichting. Ook voor bloemen en planten bent u hier aan het juiste adres. Bovendien heeft een bezoek aan deze locatie een blijvende waarde: u kunt hier namelijk artikelen aanschaffend die u op latere momenten kunnen herinneren aan dit ontspannende bezoek.

Mocht u meer een denker dan een sporter zijn, dan is Wescape Zoetermeer een perfecte locatie voor een uurtje ontspanning met vrienden of familie. Wescape Zoetermeer beschikt namelijk over diverse uitdagende escaperooms met wijd uiteenlopende thema’s.
En niet alleen aan de volwassenen is gedacht, voor de kinderen is er namelijk een speciale kinderescaperoom.

Als laatste suggestie wil ik u wijzen op de twee kinderboerderijen die Zoetermeer rijk is. Houdt uw kind van dieren en is hij/zij geïnteresseerd in de natuur? Dan zijn de Stadsboerderij De Balijhoeve en Speelboerderij Het Buitenbeest een locatie bij uitstek voor een heerlijke ‘buiten ervaring’. Beide boerderijen beschikken over knuffelbare dieren (geiten, konijnen, lammetjes) en minder knuffelbare dieren (bijen, guppy’s, kreeften en slakken). Bovendien kunt uw kind zich hier niet alleen vermaken, maar kan hij/zij hier ook nog eens kennis opdoen over diverse thema’s die met de natuur en milieu te maken hebben.

Tips voor mensen die buiten Zoetermeer wonen

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat iemand die niet in Zoetermeer woont ervan baalt dat hij/zij deze activiteiten niet in zijn/haar nabije omgeving tot de beschikking heeft. Als u dit bij uzelf herkend is verhuizen naar Zoetermeer misschien een optie. Een goed verhuisbedrijf in de regio Zoetermeer die u hierbij kunt helpen is https://verhuisdenhaag.nl/ . Dit zeer ervaren bedrijf helpt u op een professionele en goedkope manier verhuizen. Zet de verhuisdozen alvast maar klaar!