3 redenen waarom jij een VPN in huis moet gebruiken

Een VPN zorgt ervoor dat je veilig online je gang kan gaan. Door het gebruik van een VPN ben je namelijk anoniem, hoe werkt dit? Een normale internetverbinding is van jouw device naar de server, bij een VPN zit de VPN server daar nog tussen die jouw verbinding verstopt en het laat lijken alsof die ergens anders vandaan komt. Thuis zijn er een aantal redenen waardoor een VPN erg interessant kan zijn.

Veilig internetten

Op ten duur zullen je kinderen in huis ook gaan internetten, snel komen ze op onveilige websites. Kinderen hebben namelijk het besef niet dat iets op internet enorm schadelijk kan zijn. Door een VPN verbinding kan je ervoor zorgen dat het browsen altijd anoniem en veilig gebeurt. Als je een VPN abonnement afsluit is deze vaak ook beschikbaar voor je telefoon zonder meerprijs, hierdoor kan je ook in het openbaar veilig gebruik maken van publieke wifi.

Netflix 

Op Netflix staan heel veel series en films die in Nederland niet beschikbaar zijn en ook worden series in Amerika soms eerder uitgebracht. Als trouwe verslaafde netflix kijker wil je deze series ook allemaal zien. Je kan de Amerikaanse netflix in Nederland kijken door middel van een VPN. 

Tegen de overheid

Je wordt door de overheid 24/7 in de gaten gehouden, althans dat beweren sommigen. Veel mensen zijn hier zwaar op tegen of hebben iets te verbergen. Dat is dan ook een reden om een VPN te nemen. Doordat je internet verbinding niet te traceren is kan je zonder de ogen van de overheid je gang gaan. 

Voor jou moet 1 van deze 3 redenen toch wel genoeg zijn om over een VPN na te denken. Voordat je gewoon maar een VPN afsluit is het verstandig de aanbieders te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je daadwerkelijk afneemt.