3 tips bij het onderhouden van een vloerkleed

Een vloerkleed kan uw huis van sfeer voorzien en fungeert in veel Nederlandse huishoudens als prachtige blikvanger. Een vloerkleed kan in de loop der jaren echter de kleur verliezen en natuurlijk slijten. Dit is jammer, want dit gaat ten koste van de fijne sfeer die het vloerkleed uitstraalt. Gelukkig hebben wij van Floorpassion enkele tips in het onderhouden van uw vloerkleed.

Fletse kleuren verlevendigen

Als een vloerkleed na jaren lang zijn levendige kleuren wat verliest, dan kunt u dit tegengaan door het vloerkleed met een azijnmengsel in te wrijven. Het azijnmengsel maakt u door azijn met lauw water te mengen (1 deel azijn op 10 delen water). Het inwrijven kan met een spons gedaan worden en het resultaat is gelijk zichtbaar!

Opkrullen voorkomen

Alhoewel de vloerkleden van www.floorpassion.nl van goede kwaliteit zijn en niet snel opkrullen kan het zo zijn dat een rand opkrult. Dit is natuurlijk niet mooi en kan zelfs gevaarlijk zijn. Zo kan men met een voet onder een rand blijven haken met alle gevolgen van dien. Onze tip is een vochtige handdoek of baddoek op de gekrulde rand te leggen (nadat je deze glad gestreken hebt). Vervolgens kan u op de natte handdoek staan of er iets zwaars op leggen. Laat vervolgende natte doek een nacht op het vloerkleed liggen. De volgende ochtend is uw vloerkleed weer mooi glad!

Voerkleed schoonmaken

Een oude maar effectieve manier om uw vloerkleed schoon te maken is door deze uit te kloppen. U kan het kleed bijvoorbeeld aan de waslijn hangen en deze met een mattenklopper ‘schoon slaan’. Zo verwijderd u stof en andere viezigheden in het vloerkleed zonder chemische middelen te gebruiken.

Wanneer u een vlek in het vloerkleed heeft dan kan u deze het beste verwijderen met ossegalzeep of groene zeep. Na het insmeren met de zeep neemt u het kleed af van een mengsel van water en azijn.

Als u toch een schoonmaakmiddel wil gebruiken voor het vloerkleed dan adviseren wij poedervormig reinigingsmiddel. Poedervormige middelen zijn beter voor het milieu dan schuimreinigers die vaak in spuitbussen komen.

Wanneer u op zoek bent naar de beste manier om een bepaalde vlek te verwijderen of gewoon meer over de verschillende soorten vloerkleden wil lezen dan dagen wij u uit ons blog te lezen. U kan al onze artikelen vinden op http://www.floorpassion.nl/blogs/alles-over-vloerkleden/.