3 tips om je tuin in te richten

Een tuin inrichten lijkt doorgaans makkelijker, dan dat dit in de praktijk is! Het is om die reden verstandig om vooraf goed na te denken, over de manier waarop de tuin moet worden ingericht. Heb je voldoende speelruimte voor de kinderen in je tuinontwerp opgenomen? Is de tuin makkelijk te onderhouden als deze straks is aangelegd? Heb je voldoende beschutting om je privacy te waarborgen in de tuin? Enzovoorts. In dit artikel geven we drie handige tips, die goed van pas kunnen komen bij het inrichten en aanleggen van een nieuwe tuin. Op internet kun je veel informatie over planten, bomen en struiken vinden.

Tip 1: schakel een hovenier in voor hulp

Het kan verstandig zijn om een hovenier in te schakelen bij het ontwerpen van je nieuwe tuin. Een hovenier kan je meer vertellen over de kleuren en bloemen van verschillende soorten planten en struiken. Ook kan de hovenier je van advies voorzien over bijvoorbeeld het gebruik van een tuinhuis, een schutting of een veranda. Kijk hier om meer te lezen over de diensten van een hoveniersbedrijf.

Tip 2: let op de bloeitijd van planten

Bij het ontwerpen van een tuin is het erg belangrijk om rekening te houden met de bloeitijd van verschillende planten. Je wilt immers voorkomen dat er alleen tijdens de zomermaanden planten in bloei staan! Op internet vind je meer informatie over deze bloeitijden. Zorg dat er in ieder seizoen iets in bloei staat in de tuin.

Tip 3: werk met verschillende lagen

In een tuin is het verstandig om met verschillende lagen te werken. Kies bijvoorbeeld eerst voor een schutting of een bomenrij, om vervolgens naar voren toe te werken. Voor een schutting kun je een rij met struiken of een heg plaatsen. In de voorste rij plaats je vervolgens kleinere plantjes, om de border van voldoende kleur te voorzien.