3 tips van een loodgieter bij een lekkage

U hoopt vanzelfsprekend dat het u nooit zal overkomen, een lekkage in huis. Toch komt het geregeld voor dat mensen te kampen krijgen met lekkages. Om de schade bij lekkages te beperken is het sterk aan te raden om de lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Een loodgieter kan u helpen bij het opsporen van de bron van een lekkage en direct voor een passende oplossing zorgen. Vaak is het hierbij voldoende om de dakbedekking te herstellen, leidingen opnieuw aan te leggen, enzovoorts. Hak- en breekwerk wordt hierdoor steeds minder snel noodzakelijk! Dit is tevens te verklaren door de vernieuwde technologieën waarmee de bron van een lekkage kan worden opgespoord. Wij geven u, in samenwerking met een loodgietersbedrijf uit Deinze, graag drie tips die u zelf alvast zou kunnen opvolgen bij een lekkage!

Tip 1: probeer de bron van een lekkage te vinden

Des te sneller u de bron van een lekkage gevonden heeft, des te kleiner is de kans ook op een blijvende waterschade. Probeer de bron om deze reden zo snel mogelijk te achterhalen en deze direct af te dichten met een natte doek, wat kit, enzovoorts.

Tip 2: schakel een loodgieter in bij lekkages

Wanneer de omvang van de lekkages groter is, of wanneer u de bron niet direct zelf kunt vinden, is het raadzaam om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan u helpen bij het opsporen van de bron en direct voor een passende oplossing zorgen. Zo wordt een blijvende waterschade zo goed mogelijk voorkomen.

Tip 3: laat uw loodgieterselementen onderhouden

Tot slot is het sterk aan te raden om uw loodgieterselementen in huis regelmatig te laten onderhouden. Laat een loodgieter bijvoorbeeld naar de staat van uw leidingen kijken, laat de loodgieter controleren of er sprake is van lekkages rond de afvoer van uw sanitaire voorzieningen, enzovoorts.