3 voordelen van een veilige woning

Het lijkt heel vanzelfsprekend dat een woning goed beveiligd moet worden tegen het dreigende gevaar van inbrekers. Toch komt het volgens een slotenmaker uit Gent regelmatig voor dat de beveiliging in woningen niet goed genoeg is om inbraken tegen te gaan. Hoewel het in geen geval mogelijk zal zijn om een inbraak volledig te voorkomen, kunt u de kans op een inbraak vanzelfsprekend wel zo klein mogelijk maken. Dit doet u door de inbraak te vertragen. In dit artikel geven we u drie voordelen van een veilige woning!

Kans op ontdekking is groter

Met een goede beveiliging van uw woning is de kans op een ontdekking groter. Inbrekers worden namelijk sterk vertraagd tijdens het plegen van de inbraak, waardoor de kans erg groot is dat een inbreker wordt opgemerkt door omwonenden of door uzelf. Zij kunnen vervolgens de hulp van anderen inschakelen om een inbraak in uw woning te voorkomen. Kijk hierbij goed naar de SKG-rating van sloten. Des te hoger deze SKG-rating namelijk is, des te groter is ook de vertragende werking van de sloten op een inbraak.

Voorkom het verlies van waardevolle voorwerpen

Mocht u toch te maken krijgen met een inbraak in huis, dan is de kans op het verlies van waardevolle en dierbare voorwerpen erg groot. U moet er toch niet aan denken dat oude erfstukken of sieraden van uw grootouders worden ontnomen door inbrekers? Een goede woningbeveiliging helpt u om de kans op zo’n situaties te minimaliseren.

Gevaarlijke situaties in uw woning tegengaan

Door het toegenomen geweld wat inbrekers gebruiken bij een inbraak in uw woning is het raadzaam om voor een veilige woning te zorgen. U moet er immers niet aan denken dat uzelf, uw kinderen of uw huisdieren te maken krijgen met geweld tijdens een inbraak in huis?