3x hoe een beddenspecialist jouw slaapkamer optimaliseert

Hoe haal jij uit jouw slaapkamer zo veel mogelijk ruimte? Dat is waar het over gaat in dit artikel. Niet iedereen heeft namelijk een master slaapkamer van 30 vierkante meter. In dit artikel gaan wij jou een aantal handig tips geven om jouw slaapkamer zo optimaal mogelijk te gebruiken.

 

Soorten bedden

Elke slaapkamer heeft wel een bed, deze neemt meestal grotendeels van de kamer in met zijn oppervlakte. Omdat niet iedereen heel veel ruimte heeft, zijn er allerlei handige soorten bedden gemaakt om de oppervlakte van het bed te minimaliseren.

Zo zijn er stapelbedden uitgevonden, dit is een normaal bed dat op hoge poten staat. Hierdoor is het goed mogelijk om een bureau of kast onder jouw bed te plaatsen waardoor je efficiënt om gaat met de ruimte in jouw kamer. Daarnaast geeft het een leuke sfeer in je kamer.

Naast stapelbedden heb je ook kast bedden. Dit zijn normale bedden die tegen de muur aan staan, met boven het hoofdkussen een kast. Deze bedden zijn zo ingericht dat als jij ’s Ochtens uit bed komt, je alleen je bed hoeft op te maken en hem daarna omhoog kunt klappen tegen de muur. Dan is jouw bed veranderd in een kast die bijna geen ruimte inneemt. Voor een studenten kamer is dit een heel handig principe.

Ook heb je bedden met onder het matras een grote laadruimte. Hier kan je allerlei spullen in opbergen terwijl jij hier gewoon boven slaapt zonder hier enige last van te hebben. Dit scheelt weer een kast in de kamer en scheelt dus ook weer een hoop ruimte. Daarnaast ziet het er ook leuk uit.

Als laatste heb je ook nog een bedbank. Overdag gebruik je deze als bank en ’s nachts als bed. Het is een handig systeem, waarmee je in drie minuten elke dag geld en ruimte bespaard. Zo heb je geen bed en bank, maar alleen een bank of alleen een bed. Dit is voor iemand met een kleine kamer een efficiënter oplossing.

De bovenstaande bedden zijn niet overal te vinden, hiervoor moet je namelijk meestal naar een beddenspeciaalzaak en/ of een beddenspecialist.

 

Efficiënt omgaan met ruimte

Naast bedden die je om kunt bouwen, bedden met een opslagruimte en bedden die je op kunt vouwen tot een kast heb je ook nog allerlei andere manieren om efficiënt om te gaan met de ruimte in jouw appartement. Hieronder vind je 5 tips voor een kleine kamer:

  • Laat je meubels op maat maken, dit zorgt ervoor dat je van alle beschikbare ruimte gebruik maakt.
  • Neem een grote kledingkast met daarbij opslagruimte en eventueel een ingebouwde televisie met lift.
  • Als je een hoog plafond hebt, werk dan de hoogte in, dit zorgt voor meer ruimte. Het oogt ook groter en ziet er stijlvol uit.
  • Maak gebruik van schuifdeuren. Deze nemen bijna geen ruimte in en zorgen voor een scheiding tussen slaapkamer en huiskamer. Daarnaast ziet het er ook nog een exclusief uit.
  • Maak gebruik van scheidingen, zo oogt de kamer/appartement groter. Maak daarnaast ook efficiënt gebruik van de scheiding, gebruik hiervoor geen wand, maar bijvoorbeeld een kast.