4 tips voor in het inrichten van je kantoorpand

Een kantoorpand inrichten is niet makkelijk, er zijn veel benodigdheden voor nodig om een goede basis te hebben. Een kantoorpand kan veel zeggen over een bedrijf. Tenslotte komen er allerlei zakenrelaties over de vloer dus is het belangrijk om het wel in orde te hebben. Wij hebben een aantal tips voor je om het inrichten van een kantoorpand makkelijker te maken.

  1. Inrichting

Het is handig en belangrijk om je kantoorruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Daarbij is het handig om de verschillende afdelingen van je werkzaamheden bij elkaar te zetten zodat je niet het hele pand door hoeft als je iemand nodig hebt. Ook moet je er voor zorgen dat er genoeg overzicht is en dat je overal goed doorheen kan lopen.

  1. Licht

Om een goede en gezonde werksfeer te creëren is het goed om veel daglicht door te laten in je kantoorruimte. Dit scheelt ook in de energiekosten en het is mooier licht op je werkruimte. Er is bewezen dat daglicht beter is voor de productiviteit en de gezondheid.

  1. Groen

Om de sfeer te verbeteren, gaten te dichten of gewoon om het allemaal wat gezelliger te maken zijn planten een goede oplossing. Planten zorgen ook voor een schonere lucht op kantoor waardoor de stemming toch altijd weer wat beter wordt. Als je nog groener wilt gaan denken kan je rekening houden met licht uitzetten in ruimtes die niet gebruikt worden.

  1. Gezonde werkplek

Bij een gezonde werkplek hoef je niet meteen te denken aan frisse lucht en dergelijke, maar ook aan welk materiaal je werknemers gebruiken. Om optimaal te kunnen werken zonder klachten in bijvoorbeeld je nek is het handig om een laptopstandaard te gebruiken. Zo komt je beeldscherm hoger waardoor je je nek minder belast.