Alles over moderne vloeren

Wil je een moderne vloer dan staan strakke lijnen vaak centraal. Een moderne vloer straalt elegantie en klasse uit. Moderne vloeren passen perfect bij een industrieel interieur, maar ook bij een landelijk interieur past een moderne vloer. Een moderne vloer is veelzijdig en onderhoudsvriendelijk. In dit artikel lees je meer over verschillende soorten moderne vloeren. 

Gietvloeren

Een gietvloer is een vloer die bestaat uit meerdere lagen en bestaat uit één stuk. De vloer is dus naadloos. Gietvloeren zijn gemaakt van kunststof en zijn zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Een goed voorbeeld van een moderne vloer is een betonlook gietvloer. De vloer ziet eruit alsof hij van echt beton is gemaakt. Een goedkopere variant van de gietvloer is vloercoating. Met beton vloercoating kun je makkelijk een betonlook creëren. 

Visgraat PVC-vloer

Een andere moderne vloer is een PVC-vloer met een visgraatpatroon. Het visgraatpatroon is een klassiek patroon dat al in de middeleeuwen werd gebruikt. Normaal wordt het visgraatpatroon gebruikt bij houten vloeren, maar dit is een kostbare aangelegenheid. Een uitkomst is een PVC-visgraatvloer. Deze vloer is onderhoudsvriendelijk en er is geen vakman nodig om het visgraatpatroon te leggen. 

Welke kleuren maken een vloer modern?

Moderne vloeren hebben vaak neutrale kleuren zoals wit, grijs of zwart. Toch zijn er ook frisse primaire kleuren die een moderne vloer kunnen kenmerken. Dit zijn vooral de kleuren rood, geel, blauw en groen. Zeker als de kleur correspondeert met de wandkleur. Laat je een gietvloer leggen dan kun je iedere kleur kiezen die je wil. Je kunt ook kleuren laten mengen waardoor er combinaties van kleuren mogelijk zijn.