Alles wat je moet weten over een dekbedovertrek

De zomer komt er weer aan, dus het zomerdekbed mag weer van zolder gehaald worden! En wat is leuker dan meteen je slaapkamer een nieuwe look geven met nieuwe dekbedovertrekken?

Textiel bepaalt de sfeer

Zeker in een kleinere slaapkamer bepaalt jouw dekbedovertrek de sfeer in je kamer. Het is al gauw 4 vierkante meter aan stof, dus beslaat een flink stuk van de ruimte. Tegenwoordig heb je veel verschillende stoffen en designs waar je uit kunt kiezen, dus het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Laat dat je echter niet tegenhouden bij het uitkiezen van nieuwe dekbedovertrekken! Kijk eerst of je een lichte of donkere stof wilt. Heb je dat gekozen, kun je kijken wat voor design je wilt. Wil je een simpel effen design, een leuk patroon erop, inspirerende tekst of misschien wel een gave fotoprint? Tegenwoordig is echt alles mogelijk.

Gebruik de filter functie

Verschillende webshops hebben een zogenoemde filter functie op hun website. Bij het uitzoeken van je nieuwe dekbedovertrek kan dit enorm veel moeite schelen. Zo kies je eerst of je een eenpersoons dekbedovertrek of een tweepersoons dekbedovertrek wilt. Vervolgens kies je de juiste maat, bijvoorbeeld 160×200 of 200×200. Daarna kun je een kleur kiezen die je wilt. Vervolgens krijg je een gepersonaliseerd overzicht, in de juiste kleur en maat. Nu kun je rustig gaan bladeren om te kijken welk dekbedovertrek jij het leukste vindt. Het voordeel van een webshop is natuurlijk dat je dit lekker thuis kunt doen, met een kop koffie erbij of een glas thee. Daarnaast kun je het dekbedovertrek na het bestellen en ontvangen even rustig bekijken. Leg het over je bed heen om te kijken wat het doet met de sfeer in je slaapkamer. Vind je het niks? Dan kun je het retour sturen en iets anders uitkiezen.