Alles wat je moet weten over een sim only abonnement

Sinds een aantal jaar maken steeds meer mensen gebruik van een abonnement voor hun mobiele telefoon. Op dit moment zijn er allerlei verschillende manieren om een mobiel abonnement af te sluiten. Ben je momenteel op zoek naar een nieuw abonnement? Dan zou je een sim only abonnement kunnen vergelijken op ikvergelijkonline.nl. Er zijn erg veel mensen die waarde hechten aan hun sim only abonnement. Echter, wat is een sim only abonnement nou eigenlijk?

Een hoop geld besparen 

Wanneer je ervoor kiest om een sim only abonnement af te sluiten, is de kans groot dat je hierdoor erg veel geld bespaard. Veel mensen betalen erg veel geld voor hun mobiele telefoon abonnement. Zeker voor jongeren is de prijs van het mobiele abonnement een forse kostenpost. Het is erg zonde om hard te werken voor je geld en vervolgens het geld uit te geven aan een mobiel abonnement. Hierom is een sim only abonnement veel verstandiger om te nemen. Je kunt het tegoed van je abonnement geheel zelf bepalen en aanpassen wanneer je maar wilt. Een ander voordeel van een sim only abonnement is dat je het tegenwoordig overal aan kunt vullen. Is je tegoed op, maar heb je het momenteel echt nodig? Dan is dit geen probleem want je kunt het tegenwoordig gemakkelijk via het internet aanvullen. Indien je dit geen fijne innovatie vindt, kun je ook ouderwets naar een winkel gaan waar ze de dienst aanbieden om je abonnement op te waarderen. 

Je krijgt geen BKR-registratie met een sim only abonnement

Op dit moment zijn het vooral de studenten die in sommige gevallen niet voldoende financiële middelen hebben om de abonnementskosten te kunnen dragen. Hierdoor zullen ze in de min komen te staan en dit kan een hoop vervelende gevolgen hebben. De kans bestaat dat je hierdoor een BKR-registratie krijgt. Dit kan gevolgen hebben bij het aanvragen van een hypotheek of andere lening. Hierom is het belangrijk om dit te voorkomen. Bij een telefoon abonnement betaal je namelijk maandelijks geld voor zowel het toestel als het abonnement. Dit is erg onverstandig, want als je een telefoon of andere lening hebt waar je boven de 250 euro voor betaald, en de rekening eenmalig niet op tijd of niet voldoet. Dan krijg je een negatieve bkr-registratie. Bij een sim only abonnement is dit dus onmogelijk, want je koopt de telefoon los en betaald enkel voor het abonnement en niet voor het toestel. 

Een telefoon los kopen is voordeliger

Ook is het voordeel van een sim only abonnement dat dit in veel gevallen stukken voordeliger is dan wanneer je een standaard abonnement afsluit. Als je een telefoon abonnement hebt, betaal je maandelijks geld voor het toestel. Het geld wat uiteindelijk kwijt bent aan het toestel ligt vrijwel altijd een stuk hoger dan de prijs die je betaald als je het toestel los koopt. Hierom is het een stuk voordeliger om een sim only abonnement te nemen. Lees hier meer over bij ik vergelijk online. Kortom, een sim only abonnement brengt veel voordelen met zich mee waardoor dit een betere keuze is. Wel kost het eenmalig meer geld ten opzichte van een telefoon abonnement.