Bereid je goed voor als je gaat kamperen!

Een goede vakantie vergt een goede voorbereiding! Waarschijnlijk weet je dit wel. Maar hoe vaak komt het wel niet voor dat mensen bijvoorbeeld de reispapieren en telefoonoplader vergeten? Sta dus goed stil bij wat je allemaal moet meenemen. Hieronder lees je je hoe je voorbereid als je gaat kamperen.

Heb je alle spullen in huis?

Voordat je op vakantie gaat is het goed om stil te staan of je alle spullen wel in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan een tent, slaapmat, regenjas en rugtas. De kampeerspullen van Vaude en van The North Face zijn van een goede kwaliteit. Op internet vind je handige inpaklijsten. Verder zijn er handige vakantiespullen, waar je wellicht niet eerder aan hebt gedacht. Zo heb je bijvoorbeeld een regenhoes voor je rugzak en een zadeltas voor je vakantietas.

Oefen het opzetten van je tent

Het is niet prettig dat op je vakantie moet uitvogelen hoe je je tent opzet. Oefen dus vooraf! Soms kan het zo erg zijn dat je graag een hotel wilt boeken, zodat je weet dat alles in orde komt. Zo voorkom je een hoop stress en begint je vakantie een stukje ontspannener!

Voor je spontaan je vakantie gaat boeken

Wil je spontaan op reis gaan? Dan is het verstandig om niet de toeristische bestemmingen uit te kiezen. Zo zitten veel bestemmingen in Frankrijk in de zomer volgeboekt, net als campings aan zee. Kies eerder voor bestemmingen die minder in trek zijn, zoals campings in de Oostblok.

Beveilig je reisspullen

Neem altijd het zekere voor het onzekere. Vaak is er een beveiliger aanwezig, maar het kan altijd voorkomen dat een vreemde langskomt. Koop daarom slotjes. Zo kan je zonder zorgen erop uit!

Verdiep je in het kamperen

Tot slot is het aan te raden om je even in te lezen in de camping en het kamperen an sich. Hoe is de camping? Wat is de weersverwachting? En welke spullen moet je meenemen? Kies je voor kampeerspullen van Vaude, of heb je een andere voorkeur? Allemaal vragen waarvan het zaak is dat je ze weet. Anders wordt je vakantie minder zorgeloos…