Bespaar nooit op de beveiliging van uw woning

Het op de juiste wijze beveiligen van uw woning is essentieel om inbrekers geen kans te geven. Hoewel het vanzelfsprekend zou moeten zijn dat u uw woning op de juiste wijze beveiligt, blijkt dit in veel gevallen nog niet zo te zijn. Vaak omdat mensen geen idee hebben hoe ze hun woning goed kunnen beveiligen. Woningbezitters maken bijvoorbeeld gebruik van verouderde sloten, hebben geen optionele beveiligingscomponenten in huis, enzovoorts. Een slotenmaker uit Leuven raadt mensen sterk aan om de beveiliging van hun woning eens in de zoveel jaar na te lopen. Zo kunt u waar nodig tijdig voor een oplossing zorgen!

In samenwerking met deze slotenmaker uit Leuven geven we u alvast een aantal tips om de beveiliging van uw woning te verbeteren.

Sloten zonder certificaat vaak onveilig

Allereerst is het raadzaam om te kiezen voor gecertificeerde sloten, of sloten die een hoge SKG-rating hebben. Dergelijke sloten zijn vaak getest door de politie, waardoor met enige zekerheid kan worden gezegd dat deze sloten voldoende weerstand bieden tegen de meest voorkomende vormen van inbraak. Natuurlijk is het in geen geval mogelijk om een inbraak volledig te voorkomen met sloten. Sloten met een certificaat zijn vaak iets duurder, maar hier profiteert u op de langere termijn van.

Hulp van een slotenmaker inschakelen

Een ander punt waarop veel mensen besparen is het inschakelen van hulp bij het beveiligen van woningen. Veel mensen kiezen ervoor om de sloten zelf op ramen en deuren te plaatsen, zelf een inbraaksysteem te installeren, enzovoorts. Hoewel dit op de kosten van de beveiliging van uw woning kan besparen, is de kwaliteit van de installatie vaak aanzienlijk minder. Voorkom dat sloten en alarmsystemen op de verkeerde wijze geïnstalleerd worden en schakel hier altijd een slotenmaker voor in. Een slotenmaker kan u van advies voorzien en u helpen bij de installatie van uw woningbeveiliging.