Besparen met rolluiken

Rolluiken zijn niet alleen heel handig om de warmte buiten te houden, maar ook voor geluidsoverlast en voor het vertragen van inbrekers. Nou denk je vast, rolluiken zijn duur dus hoe bespaar je daarop? De huizen van tegenwoordig hebben een goede isolatie, maar er gaat nog altijd veel warmte verloren. Rolluiken gaat dit probleem tegen. Heb jij interesse in rolluiken en ben je benieuwd naar het besparen op rolluiken? Lees dan snel verder.

Rolluiken prijzen
Rolluiken prijzen zijn afhankelijk van verschillende keuzes, namelijk: materiaal, montage en de bediening. Door deze factoren liggen de prijzen enorm uiteen, maar denk aan een prijs tussen de € 90 en € 800.

Behouden van de warmte in huis
De isolatie van huizen is al vele malen verbeterd, maar er verdwijnt nog steeds gemiddeld 37% van de warmte door de gleuven en kieren van de ramen. Door het gebruik van rolluiken ontstaat er stilstaande lucht waardoor de warme lucht niet weg kan glippen.

Tijd instellen en zonnesensoren
Aluminium rolluiken zijn erg zwaar om met de hand te bedienen, daarom kiezen de meeste mensen ervoor om een elektrische bediening aan te schaffen. Bij deze elektrische rolluiken is het mogelijk om er een tijdklok aan te koppelen. Hierdoor kan je op de gewenste tijden de rolluiken openen en sluiten. Je maakt nog meer efficiënt gebruik van rolluiken wanneer je zonnesensoren toevoegt aan de rolluiken. In de avond sluit de rolluik omdat er anders veel warmte verloren gaat, maar wanneer in de winter de zon schijnt zal hij automatisch openen om zo de warmte op te nemen in de woning. Zo bespaar je veel op de energiekosten.

Zonnescherm
Je kan op meerdere manieren besparen dan alleen met rolluiken. Ook een zonnescherm helpt namelijk om de warmte in jouw woning te behouden doordat het schaduw biedt aan de woning. Bij het toepassen van een zonnescherm kan je al snel tot wel 12% besparen op de energiekosten in de zomer.