Breng je oude muur weer tot leven!

Beginnen je oude muren scheuren en gaatjes te vertonen? Dit tast de waarde van je woning aan. Gelukkig kan je met behulp van renovliesbehang de gaatjes en andere oneffenheden beperken. In dit artikel staan tips zodat je oude muur weer als nieuw oogt. Verder staat er onder andere ook wat de voordelen zijn van renovlies.

Een goede ondergrond is een goede afwerking

Des te gladder de ondergrond, des te mooier het resultaat wordt! Begin daarom bij de ondergrond. Verwijder het afbladderde verf en loslatend behang met behulp van een staalborstel. De ondergrond moet dus vlak en schoon zijn!

Heb je een scheur in de muur? Dan moet je gek genoeg de scheur ietsje groter maken. Als je de gaten wilt opvullen moeten de scheuren stofvrij zijn. Voor diepe scheuren kan je het beste renovlies gebruiken en het in een gipsbakje stoppen. Is de scheur gerepareerd? Laat de reparatie vervolgens goed opdrogen. Kleine reparaties kan je middels het metselwerk verbeteren. Bij grotere en diepere scheuren moet je meerdere keren plamuren. Het plamuur moet na het roeren grof worden aangebracht op de scheur. Als het opgedroogd is kan met de volgende plamuurfase aan de slag. Voor diepe gaten is het aan te raden te kiezen voor een dieptevuller. Bij het gladmaken van het oppervlak moet je de troffel slechts met een lichte druk over de laag heen bewegen.

Het opknappen van je muur

Renovliesbehang is een uitstekende materiaal om je oude muur op te knappen. Na de plaatsing zie je nauwelijks wat van de oude muur terug. Je hebt deze soort in tal van varianten. Bovendien kan je renovliesbehang goed overschilderen. Door de dikte heb je niet al te veel verf nodig. Aan één laag verf heb je meestal wel voldoende!

De juiste dikte kiezen voor je muur is afhankelijk van de ondergrond. Als je slechts je muur egaler wilt maken en je kleine putjes ziet is papier van 120 cm voldoende. Zijn er ook scheurtjes? Ga dan voor papier van 150 cm. Je oude muur gaat er weer als nieuwe uitzien!