Breng sfeer in je huis met vintage decoraties

Dat een retro of vintage interieur tegenwoordig populair is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Overal duiken namelijk de vintage koffietentjes, kledingwinkels en woonwinkels op. Veel mensen zijn hierdoor geïnspireerd geraakt en willen deze stijl ook graag in hun huis laten terugkomen. De vintage look is namelijk erg sfeervol te noemen. De perfecte vintage decoraties op de kop tikken, valt dan weer niet echt mee. Toch zijn er wat leuke voorbeelden te bedenken waarvoor het toch net even wat makkelijker ligt. En dat is nu precies waar we in dit artikel kort op in gaan.

Tover je oude spullen van zolder

Iedereen heeft nog wel ergens wat dozen met oude spullen staan. Of dat nu in de schuur of op zolder is, het kan best de moeite waar zijn om deze dozen nog eens tevoorschijn te toveren. Hoe leuk is het om ergens op een plank een mooie vintage fotocamera neer te zetten? Wat dacht je van gave vintage krukjes? Of misschien heb je nog wel vintage houten kratjes? Zo kunnen we nog wel even doorgaan met het noemen van voorbeelden. Een ding is zeker: met dergelijke items kun je je huis binnen de kortste keren een vintage uitstraling geven. Heb je zelf niets waar je wat leuks mee kunt? Vraag dan zeker even rond, want er zijn vast genoeg mensen die nog wél gave potentiële decoratie items hebben.

Of schaf online retro decoratie aan

Het is natuurlijk ook mogelijk om retro decoratie items aan te schaffen. Wat houdt dit precies in? Retro items zijn niet daadwerkelijk oud of tweedehands, maar zijn nieuw en hebben wel een vintage uitstraling. Zo zijn vintage lampen tegenwoordig zeer populair. Het is niet gek dat de shops in retro verlichting daarom als paddenstoelen uit de grond schieten. Kijk dus ook zeker eens even goed rond op het internet, zeker als je zelf geen échte vintage spullen weet te bemachtigen.