Cilinders met veiligheidscertificaat

Op het gebied van cilindersloten zijn er verschillende kwaliteiten leverbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld cilindersloten met een veiligheidscertificaat.

Wat is een veiligheidscertificaat

Met een veiligheidscertificaat is het mogelijk om sleutels of cilindersloten bij te bestellen. Zonder dit certificaat is het dus niet mogelijk om iets te bestellen. Dit kan soms handig zijn als je bijvoorbeeld sleutels uitleent aan kennissen, familie, werknemers, een klusjesman of een schoonmaakster. Op het moment dat je de sleutel terug krijgt, weet je zeker dat deze niet bijgemaakt is.

Veiligheidscertificaat of securitycard

Er zit verschil in of cilinders en sleutels geleverd worden met een gepatenteerd veiligheidscertificaat of dat deze voorzien van een securitycard/ sleutelpasje. Dit laatste is soms wat verwarrend. Dit is namelijk een handig hulpmiddel om sleutels op code te kunnen bestellen. Echter heeft dit dus niks te maken of sleutels bijgemaakt kunnen worden zonder dit pasje.

Getande of keersleutel

Ook bij cilindersloten met certificaat zit er nog verschil in kwaliteit en uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld cilinder met sleutels waar tandjes aan zitten, of je hebt een keersleutel (platte sleutel met gaatjes en putjes erin). Deze laatste sleutel heeft geen onder- of bovenkant waardoor hij op beiden kanten in het slot gestoken kan worden.

Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje op de website van Profielcilinder.nl!