Creatief energie besparen, hoe doe je dat?

Gemakkelijk meer dan honderd euro besparen!

Gemakkelijk meer dan honderd euro besparen!
Voor de gemiddelde Nederlander is de energierekening een aanzienlijk deel van de vaste lasten. Daarom zijn mensen op zoek naar allerlei manieren om die kosten te drukken door creatieve oplossingen die het energieverbruik verminderen. Om energie te besparen heb je dus lang niet altijd moeilijke en dure oplossingen nodig, soms is het zo simpel als je telefoon uit de oplader halen.

Zinloos verbruik

Ga na welke apparaten je vaak oplaad. Hangt je telefoon of laptop bijvoorbeeld standaard aan de lader als je thuis bent? Bespaar stroom door apparaten van de oplader te halen als ze volledig opgeladen zijn of als je ze niet gebruikt. Denk creatief na over welke apparaten er bij jou in huis constant stroom vragen. Misschien is het de kruimeldief, een scheerapparaat of zelfs een tandenborstel die de hele dag zinloos oplaad.
Als je langer van huis bent scheelt het om apparaten die op stand-by staan uit te zetten en de stekkers uit de stopcontacten te halen van bijvoorbeeld het koffiezetapparaat. Tijdens een lange vakantie kunnen de boiler of het ventilatiesysteem uitgeschakeld worden. En als je echt wilt besparen zou je voor die vakantie ook de koelkast en vriezer leeg kunnen halen en die uitzetten.

Isoleren

Met goede isolatie kun je een hoop besparen. Je kan onder andere kiezen voor dak, gevel of-spouwmuur isolatie. Zelfs de kruipruimte kan je isoleren. Ruiten zorgen ook voor veel warmteverlies, kies daarom voor dubbele glazen. Dit is niet alleen fijn voor uw energierekening het is ook comfortabel. Als je al dubbele glazen hebt of deze nu niet kan vervangen kan je al isoleren met iets simpels als dikkere gordijnen of glasfolie.

Warm water

Ook al gaan veel besparingstips vaak over elektriciteit. Gas is meestal een grotere uitgave. Dit komt natuurlijk door de verwarming die in de winter vaak aanstaat, maar u kunt het hele jaar door besparen op gas door de hoeveelheid warm water die je gebruikt te beperken. Bedenk wanneer je gaat schoonmaken bijvoorbeeld of het ook met een koud sopje kan en ga wat minder vaak in bad.
Wilt u echt besparen op warm water dan kan een nieuwe boiler veel geld schelen. Onderzoek va tevoren wel wat de beste boiler is voor jou en waar die het beste geplaatst kan worden. Plaats de boiler bij voorkeur dicht bij de plek waar je veel warm water gebruikt. Zo wordt er minder warmte verloren over de afstand. Bij nieuwere boilers gaat vaak de waakvlam uit via een timer wanneer er geen water wordt gebruikt. Dit kan ook schelen op uw gasrekening.

Natuurlijk licht

Verlichting is een groot deel van je elektriciteitsverbruik. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk natuurlijk licht ontvangt. Houd overdag gordijnen of luxaflexen open en zet geen grote objecten voor het raam. Vooral een Raam op het zuiden bied veel licht

Overstappen

Ten slotte kunt je de kosten drukken door te wisselen van energieleverancier. Je verbruik veranderd hiermee natuurlijk niet, maar toch kunnen veel mensen aardig wat besparen door over te stappen. Kijk op Overstappen.nl welke leverancier het beste bij u past. Ook als u naar zakelijke energie zoekt bent, is Overstappen.nl de juiste website voor u.