Creëer een strakke woonkamer

Ga je verhuizen of is het tijd voor iets anders in de woonkamer. Op een gegeven moment is het tijd voor een verandering. Tijdens het veranderen kan je ervoor kiezen om de hele woonkamer een make over te geven, of alleen een aantal meubels of accessoires te vervangen. Ik neem je vandaag mee in hoe jij het beste jouw woonkamer helemaal of voor een gedeelte kan veranderen!

 

Strak

Modern is strak. Denk hierbij aan strakke vormen, niet te veel spullen en natuurlijk licht. Wat ervoor zorgt om jouw woonkamer strak te maken is dat er niet te veel spullen in moeten staan. Hoge kasten om de spullen op te ruimen doen het hierbij goed. Als de kasten tot net aan het plafond komen zorg je ervoor dat de ruimte nog groter wordt en kan je extra veel spullen kwijt, wat natuurlijk handig is. 

 

Ruimte

Om een moderne en strakke uitstraling te creëren is het belangrijkste dat je niet te veel spullen in je woonkamer zet. Een (hoek) bank die je op VidaXL kan vinden zijn de perfecte banken. Omdat er veel aanbod is kan je kiezen uit verschillende stijlen, waarbij er strakke banken zijn, maar er is ook aanbod in kleur. Een hoekbank past goed in een grote woonkamer, omdat het ervoor zorgt dat het de ruimte iets opvult. Als je een kleinere woonkamer hebt kan je beter kiezen voor een rechte bank. Zet een een stoel van bijvoorbeeld staal of metaal neer, dit zorgt er weer voor dat je net iets anders hebt, maar wat het niet te druk maakt in de woonkamer.  

 

Kleur 

De kleur van de woonkamer is bepalend voor de sfeer. Zorg daarbij wel dat je de kleuren zo rustig mogelijk houd. Maar wat je wel kan doen is om een muur in een kleur te verven. Neem hiervoor een rustige kleur wat rust geeft, dus geen knalkleuren. Wat je hierbij kan doen is dat je deze kleur ook een beetje naar voor laat komen in een andere accessoires. Zolang het maar wel matcht. Qua kleur is het ook een optie om een bank te kopen in een kleur. Mocht je hiervoor kiezen houd dan de rest van het interieur wel in een natuurlijke kleur, want zo behoud je de moderne uitstraling. 

 

Vermijd drukte

Door juist veel in je woonkamer te zetten creëer je veel drukte. Dit zorgt ervoor dat het niet meer ruimtelijk oogt en zo gaat de moderne touch eraf. Ook al heb je strakke meubels kan het er alsnog voor zorgen dat het een chaos creëert. Probeer juist een paar eyecatchers neer te zetten en zorg dat de rest goed is opgeborgen in kasten. Als je tijdens het ordenen van je huis toch bezig bent kan je ook kijken wat je nog nodig hebt en wellicht kan je een paar tassen aan rommel ook kan weggeven of verkopen.