CV ketel laten repareren

Een CV ketel vormt een essentieel onderdeel van uw woning, het zorgt immers voor uw warme douche in de ochtend, de verwarming op de koude winter- en herfstdagen en natuurlijk warm water voor de was of afwas. Toch vergeten veel huishoudens het belang van het goed onderhouden van een CV ketel of boiler. Gevolg hiervan is dat er zeker in de winter geregeld storingen ontstaan in de CV ketel van huishoudens, iets wat u logischerwijs liever voorkomt. Wat is er immers vervelender dan ’s avonds thuiskomen van uw werk, in een koud huis zonder kachel? Om uw CV ketel te onderhouden en te laten repareren kunt u de hulp van een loodgietersbedrijf inschakelen. Een erkende loodgieter heeft dergelijke werkzaamheden vaak snel voor uitgevoerd!

 CV ketel onderhouden

Tijdens het onderhouden van uw CV ketel of boiler, loopt een loodgieter uw volledige apparaten na beginnende slijtage of andere vormen van schade aan losse onderdelen. Daarbij is het in de winter belangrijk om tijdens een fase met hevige vorst naar de leidingen kijken, hier kan namelijk vorstschade ontstaan. Ook stof is een veelvoorkomende oorzaak van storingen in een CV ketel of boiler, doordat dit de werking van kleine onderdelen beïnvloed. De ontwikkeling van stof heeft u vaak zelf niet door, omdat dit binnen de ketel ontstaat.

Mocht er sprake zijn van schade, dan kan een loodgieter uw CV ketel repareren door de kapotte onderdelen voor u te vervangen. In sommige gevallen is het raadzaam om uw CV ketel niet te laten repareren, maar een volledig nieuw model aan te schaffen.

Combiketel kopen

Wanneer het repareren van uw CV ketel geen zin meer heeft, vormt een combiketel een goed alternatief. Een combiketel combineert logischerwijs een losse CV ketel met een losse boiler, zodat u voortaan nog maar één apparaat hoeft te laten onderhouden. Daarbij is een combiketel veel energiezuiniger, waardoor u jaarlijks flink op de energierekening kunt besparen. Een loodgieter kan u advies geven over de verschillen tussen de combinatie van twee losse apparaten en een combiketel. Tevens kan een loodgieter de combiketel direct voor u installeren, zodat u meteen kunt beginnen met besparen.