CV-ketel repareren door een loodgieter

Tijdens de koude herfst- en winterdagen wilt u over een werkende cv-ketel kunnen beschikken. Toch komt het bij veel woningbezitters regelmatig voor dat de cv-ketel niet werkt, als gevolg van een storing in de cv-ketel, kapotte onderdelen, een verkeerde manier van aansluiten, enzovoorts. Wij spraken met een spoedloodgieter uit Schilde, die ons vertelde dat veel woningbezitters het belang van regelmatig onderhoud aan de cv-ketel onderschatten. De onderdelen van de cv-ketel zullen hierdoor snel slijten, met alle gevolgen van dien. Vaak is het erg lastig om een cv-ketel zelf te onderhouden, door de complexiteit van deze systemen.

Een cv-ketel zelf repareren bij een storing

In sommige gevallen is het heel gemakkelijk om een storing in de cv-ketel zelf te verhelpen. Kijk bijvoorbeeld eens of u de foutcode op het display van de cv-ketel in de handleiding kunt vinden. Mocht u de handleiding niet meer hebben, dan vindt u van veel cv-ketels een online handleiding op internet. In de handleiding staat vaak beschreven hoe u een bepaalde foutmelding kunt herstellen. Soms is het al voldoende om de cv-ketel te resetten! Mocht u niet weten hoe u uw cv-ketel reset, dan kunt u opnieuw in de handleiding kijken.

Hulp van een loodgieter

Mocht het u niet lukken om de cv-ketel zelf te herstellen, dan kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Een loodgieter vervangt de kapotte onderdelen voor u en zal ook het stof binnen de cv-ketel verwijderen. Het stof kan tussen de onderdelen van de cv-ketel gaan zitten en de werking van de cv-ketel hierdoor negatief beïnvloeden. Door de loodgieter eens per twee jaar naar de cv-ketel in uw woning te laten kijken is de kans op een storing veel kleiner. De loodgieter loopt hierbij alle onderdelen van de cv-ketel na op een beginnende slijtage.