Daklekkage? Wees er snel bij!

Een lekkage is een zeer vervelend probleem en kan op de meest onhandige momenten optreden. Dit heb je helaas zelf niet in de hand. Gelukkig kan je een lekkage grotendeels voorkomen door het dak goed te onderhouden, maar zelfs dan kan een lekkage ontstaan. Wanneer je merkt dat je schade hebt aan je dak, waardoor er water naar binnen komt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen. Hiervoor kan je een ervaren dakdekker inschakelen die bij je langs komt om de lekkage te verhelpen.

De oorzaken van een lekkage

Een lekkage kan meerdere oorzaken hebben. Meestal is dit een verstopte dakgoot, maar het kan ook door ouderdom van het dak komen. Dit komt vaker voor bij oude huizen. De dakpannen kunnen verschuiven of kapot zijn waardoor er water naar binnen kan stromen, met name na een hevige regenbui. Vaak kom je echter pas laat achter de oorzaak van een daklekkage. Dit is namelijk niet altijd even duidelijk zichtbaar. Soms merk je pas dat je last hebt van een lekkage als je de waterschade in je woning tegenkomt.

Permanente waterschade

Niets is zo vervelend als permanente schade aan je woning. Dit kan namelijk torenhoge kosten met zich mee brengen als je dit wilt gaan herstellen. Water, dat vrij komt door de lekkage, kan namelijk zorgen voor lelijke waterschade, vooral wanneer het in contact komt met hout. Dit veroorzaakt de donkere kringen die je vervolgens overal tegen kan komen. Om de extra schade en kosten zoveel mogelijk in te perken, is het belangrijk dat een lekkage snel ontdekt en gerepareerd wordt. Hiervoor kan je een ervaren dakdekker als DML Dakwerken inschakelen. Zij weten precies hoe ze het probleem vakkundig moeten aanpakken.

Een daklekkage repareren

Gelukkig kan je een daklekkage repareren door een dakdekker in te schakelen. Er moet snel gehandeld worden om het dak te dichten. Probeer het water tot die tijd op te vangen in emmers en vazen, om de waterschade zoveel mogelijk in te perken. Daarna is het belangrijk om de dakdekker in te schakelen. Omdat een lekkage snel opgelost moet worden, kunnen ze vaak op korte termijn bij je zijn om je van je probleem af te helpen. Wanneer het dak gerepareerd is, is het belangrijk dat je in de toekomst geen last meer krijgt van een lekkage. Daarom moet het dak regelmatig gecontroleerd worden op beschadigingen, zodat een lekkage voorkomen kan worden.