Dé 5 tuinset trends van 2018

Het voorjaar komt er eindelijk weer aan… Tijd voor nieuwe tuinmeubelen en natuurlijk een trendy nieuwe tuinset. En wil je het liefst een tuinset waar je geen werk aan hebt? Lees snel verder, want we zetten graag alle tuinset trends van 2018 voor je op een rijtje.

 

Hoe kies je een nieuwe tuinset?

 

Het is wel zo handig om even te weten hoeveel ruimte je hebt om een mooie tuinset op te plaatsen. Begin daarom altijd eerst met het opmeten van je terras en bedenk voor hoeveel mensen je een tuinset nodig hebt. Daarnaast is het natuurlijk van belang hoeveel je te besteden hebt, hoeveel zitplaatsen je wenst en hoeveel onderhoud je bereid bent te doen. En wanneer je de maten weet, is het nog van belang om te kijken naar de stijl die het beste in je tuin past. Ga je bijvoorbeeld voor een strakke moderne design tuinset, of voor het romantische wicker vlechtwerk? Wil je ook een tuinset in de aanbieding kopen? Bekijk dan snel dé trends van 2018 en winkel eenvoudig online of in de winkels van Tuinmeubelland.

 

Dit zijn dé 5 tuinset trends van 2018

 

 

 • De landelijke wicker tuinset
  Al jaren populair: de vlechtwerk wicker tuinset met een prachtige, klassieke landelijke uitstraling. Want wicker vlechtwerk past in elke tuininrichting: zowel in een strakke tuin als in een romantische tuin met veel groen. Bijkomend voordeel is dat deze wicker tuinsets redelijk onderhoudsvrij zijn en bovendien in veel gevallen voorzien zijn van all weather kussentjes.

 

 1. De lounge dining tuinset
  Sinds een paar jaar is de lounge dining tuinset in opkomst en in 2018 zet deze trend door. Een lounge dining tuinset is dé combinatie tussen een lage loungeset en een hoge tuinset.

 2. De verstelbare tuinset
  Deze set is wellicht het meest bekend. Geniet ook van optimaal gebruikersgemak en extra comfort door de rugleuning van de tuinstoel eenvoudig te verstellen.

 3. De design tuinset
  Bij een design tuinset denk je wellicht aan een hele prijzige set. Maar de designset van nu is een kunststof tuinset met bijvoorbeeld een robuuste teakhouten tafel en daaromheen strakke design tuinstoeltjes van kunststof in verschillende kleuren.

 4. De kleine bistro tuinset
  Met een klein bistro tuinsetje kun je overal heerlijk zitten Ideaal voor op het balkon of een klein hoekje in de tuin, of zelfs voor het huis.. En geniet je van elke zonnestraal die voorbij komt. Bijkomend voordeel: deze compacte tuinsetjes berg je vaak eenvoudig op.

 

Je tuinset jarenlang mooi houden

 

Waar iedereen vroeger nog gewend was om de teakhouten tuinset elk jaar twee keer in de olie te zetten, zien we op dit moment dat steeds meer kiezen voor een tuinset waar zo min mogelijk aan hoeft te gebeuren. En dit kan vaak ook, want de materialen worden steeds beter. Verder is het afdekken van een tuinset met een tuinsethoes altijd een goed idee, want door zand en stuifmeel wordt een set vaak wel wat vies. Dat scheelt meteen ook weer schoonmaken. Kortom, op naar de zomer en lekker in de tuin zitten in je nieuwe tuinset!