De basiselementen voor sfeer in huis

Sfeer in huis is een pré om fijn te kunnen wonen. Een gezellige sfeer in huis zorgt ervoor dat je prettig thuis komt na je werk, het fijn vindt om hier te koken en tafelen en familie of vrienden kunt ontvangen. Maar hoe zorg je nu precies voor een fijne sfeer in huis? Welke elementen zorgen voor een goede basis en welke juist voor de finishing touch?

Een goede basis

Wanneer je gezelligheid in huis wilt creëren, is het belangrijk dat je een goede en strakke basis hebt. Zorg ervoor dat de grote zaken in huis netjes en op orde zijn. Het is bijvoorbeeld erg zonde als je een sfeervolle woonkeuken wilt maken, maar je keukenkastjes ernstig aan een likje verf toe zijn.

Het is dus belangrijk dat de basis in huis netjes en strak is. Hiermee bedoelen we de muren, vloeren, kozijnen en inderdaad de grote elementen van de keuken. Hoe je dat het beste aan kunt pakken? Probeer hierbij niet te veel te besparen, waardoor je er jaren mee vooruit kunt. Goed gestucte muren, een duurzame vloer (een gietvloer bijvoorbeeld) en kwalitatief houtwerk zorgen voor deze goede basis.

Warmte

Daarnaast zorgt warmte voor een gezellige sfeer. Hoewel de industriële woonstijl helemaal in is, moet je voorkomen dat het te minimalistisch en kaal wordt. Met warme kleuren en tinten en massieve elementen kun je dit voorkomen. Zo is zwart/wit een hele gave combinatie, maar moet je voorkomen dat je hele woning zwart/wit uitstraalt.

Bloemen

Bloemen zorgen voor een gezellige sfeer in huis. Niet alleen staat het leuk, ook ruikt het nog eens lekker. Bloemen zijn echt niet per se zomers. Je kunt ook een heel gaaf herfststuk op tafel hebben. Zelf loop ik eens in de week naar de markt voor een mooi samengesteld boeket. Heb je hier geen tijd voor of zin in? Dan kun je online een bloemen-abonnement afsluiten, waardoor jouw boeket wordt thuisbezorgd.

Kaarsen

Wanneer je een open haard hebt, is dit natuurlijk een absolute garantie voor sfeer in huis. Zeker in de winter zal het knisperende haardvuur niet alleen zorgen voor warmte, maar tevens gezelligheid. Heb je die ‘luxe’ niet? Dan doen kaarsjes in huis het ook altijd goed. Je kunt hier gaan voor leuke theelichthouders, grotere kaarsen bij elkaar op een dienblad of wat chique dinerkaarsen. En wist je dat er tegenwoordig ook kaarsen verkrijgbaar zijn met een “open haard lont”? Deze kaarsen maken een knisperend geluid. Niet eens een open haard nodig dus, voor dat extra beetje sfeer!