De brievenbus, een onmisbaar object

Je kunt er niet om heen een brievenbus heb je nou eenmaal nodig. Maar vaak zijn deze bussen voor het ontvangen van post, niet al te fraai, en zie je ze dus ook vaak op een plaats in de voortuin, waar de bus niet zo opvalt.

Maar zijn er ook mooie brievenbussen?

Het is duidelijk dat een saaie kunststof postbus niet echt een fraaie aanvulling is op een mooi aangelegde voortuin. Echter zijn er tegenwoordig ook bussen te koop waarbij het niet alleen gaat om het ontvangen van post, maar waarbij ook het design een belangrijk punt van aandacht is. Zo zorg je dat jij dat jouw ‘mailbox’ niet langer tussen een struik hoeft te verstoppen, maar dat de bus zelfs een mooie aanvulling is op de uitstraling van jouw huis en tuin. Hebben jouw tuin en huis een klassieke uitstraling dan past daar goed een ‘kolombrievenbus’ bij. Deze langwerpige bussen hebben een prachtige nostalgische uitstraling. Past in jouw voortuin misschien toch beter een bus met moderne uitstraling? Dan is er ook voor jouw keuze genoeg! Neem bijvoorbeeld de bussen gemaakt van roestvrijstaal, deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende strakke designs, bijvoorbeeld in de vorm van een envelop! Als jij een liefhebber bent van Amerika, kies dan voor een echte ‘US Mailbox’, die bekende postbussen met het rode vlaggetje. Er zijn natuurlijk ook bussen te koop die in iedere tuin wel passen. Bijvoorbeeld de bussen van het Finse merk Bobi. Dit type bus heeft een herkenbaar design en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Post ontvangen op de deurmat via de brievenbusklep

De vrijstaande brievenbussen zoals bovenstaand beschreven kom je toch vooral bij de wat grotere huizen tegen. Voor de mensen die toch liever hun post direct op de deurmat ontvangen bestaat er natuurlijk nog steeds de oude vertrouwde gleuf in de voordeur. Maar een letterlijke gleuf is het tegenwoordig niet meer te noemen, want deze kunnen met diverse mooie kleppen afgewerkt worden. De klep is verkrijgbaar in allerlei mooie designs. Dit zorgt ervoor dat er voor iedere voordeur wel een geschikte klep is. En om eventuele tocht van buitenaf te voorkomen zijn er ook brievenbuskleppen met tochtwering. Kortom het ontvangen van post hoeft niet altijd op een stijlloze saaie manier!