De lente komt eraan!

Ondanks dat het zonnetje zich al een aantal dagen laat zien is het nog niet echt lekker om in je tuin te gaan zitten. Toch is de lente dichterbij dan je denkt en dus is het tijd om de tuin eens onder handen te nemen. Je tuin heeft het namelijk zwaar te verduren gehad afgelopen maanden. Wat moet er dan allemaal gebeuren voordat je optimaal van je tuin kan genieten in de lente? Lees gauw verder voor de belangrijkste tips.

1. Ruim je tuin op
Begin met het verwijderen van dode en afgestorven planten en het opruimen van afgevallen bladeren. Daarna is het verstandig om alvast te beginnen met onkruid wieden. Nu al?! Ja, op deze manier voorkom je een explosie aan onkruid in de zomer. Uiteraard is het verstandig om de juiste gereedschap in huis te halen om dit te bewerkstelligen. Een trilplaat van Lumag kan bijvoorbeeld enorm handig zijn. Deze trilplaat zijn van uitstekende kwaliteit waardoor ze lang mee gaan

2. Zorg voor leven
Als er weer wat zon in je tuin te zien is dan is dat het moment om voorjaarbloemen te gaan planten. Dit zorgt voor nieuw leven in de tuin. Daarnaast zullen de kleuren van de bloemen je humeur ook positief beïnvloeden.

3. Verzorg je tuinmeubelen
Het zal nog niet heel vaak voorkomen dat je een avondje in de tuin kan vertoeven, maar als het dan een keer zacht en windstil zijn dan wil je natuurlijk gelijk kunnen neerploffen in je tuin. Wat is dan de grootste tegenvaller die je dan kan gebeuren? Juist, tuinmeubelen die nog helemaal onder het stof zitten, vochtig zijn of misschien zelfs stuk zijn. Check je tuinmeubelen op tijd en geef ze, waar nodig, een schoonmaak- of verfbeurt.

4. Creëer sfeer
Het is nog geen tijd voor gezellige borrels en barbecues in de tuin, maar je kan natuurlijk wel al beginnen met het gezellig maken van de tuin. Denk hierbij aan leuke tuinaccessoires zoals tuinlichtjes, vrolijke bloempotten of een poster voor aan je schutting. Zoek windstille hoekjes in je tuin en maak daar een lekker zitplekje voor je ochtendkoffietjes.
Is jouw tuin al klaar voor de lente?