De meest voorkomende oorzaken van een daklekkage

Een daklekkage is natuurlijk erg vervelend en zorg voor veel ongemakken. Je huis is altijd koud en vochtig en je vloer is dan ook niet meer wat het is. Een daklekkage is ellendig en vaak komen we er pas achter als het al te laat is. Met het klimaat in Nederland lijkt een lekkage onoverkomelijk en komt het vaak voor, maar het kan juist ook voorkomen worden. Maar hoe ontstaat een daklekkage en kunnen wij maatregelen treffen om eventueel de kans op lekkage te verkleinen? Een daklekkage is zeker wel te voorkomen en kan ook verholpen worden. Voor meer informatie over daklekkage kun je de website http://www.dakbedekking-brabant.nl/ raadplegen. Hieronder vertellen we ook welke oorzaken van daklekkage het meest voorkomen.

Oorzaak daklekkage; plat dak

Een van de oorzaken van daklekkages is een plat dak. Een plat dak heeft namelijk vaak oude teerhoudende dakbedekkingen die bovendien veel naden hebben. Vocht en vorst kan goed tussen de naden komen waardoor lekkage kan ontstaan. Daklekkages bij platte daken kunnen voorkomen worden door de daken goed te onderhouden. Periodiek het dak laten controleren kan voorkomen dat er lekkage ontstaat. Bij controle kan vastgesteld worden of het dak vervangen moet worden of een herstel voldoende is.

Oorzaak daklekkage; schoorsteen en daklood

Een andere oorzaak van daklekkages is de schoorsteen en het daklood. Vaak zit een lekkages bij de schoorsteen. De randen van de schoorsteen zijn dan beschadigd waardoor er lekkage kan ontstaan. Ook kan het daklood bij de schoorsteen of dakkapel niet goed overlopen waardoor er vocht tussen kan komen zitten. Het is daarom raadzaam om ook dit goed na te laten kijken en indien nodig te laten repareren. Hoe eerder je erbij bent hoe minder omvangrijk de reparatie is.

Oorzaak daklekkage; dakgoot

Een oorzaak die veel voorkomt is een verstopte dakgoot. Verstopte dakgoten kunnen voor veel narigheid zorgen. Door de bladeren en vuil kunnen de dakgoten in het najaar aardig verstopt raken. Als daarbij dan veel regen valt kan dat ervoor zorgen dat er lekkages ontstaan. Het wordt daarom aangeraden om de dakgoten regelmatig te laten schoonmaken. Vooral in het najaar is het van belang dat de bladeren en vuil goed verwijderd worden om problemen te voorkomen.

 Voorkomen van daklekkage

Nu we de meest voorkomende oorzaken van daklekkage weten is het goed om daar rekening mee te houden om lekkage te voorkomen. Daarbij is het ook belangrijk om je nog goed te laten informeren over wat je nog meer aan maatregelen zou kunnen doen om een lekkage te kunnen voorkomen. Periodieke controle is daarbij van essentieel belang. Deze controles kun je zelf uitvoeren of laten uitvoeren door een dakdekker die er verstand van heeft. Voor meer informatie kun je kijken op de website http://www.dakbedekking-brabant.nl/den-bosch/daklekkage . je kunt advies krijgen over hoe je je dak lekkage vrij kunt houden om eventuele problemen te voorkomen. Ze zorgen voor een goed onderhoud en adviseren over mogelijke renovatie of reparatie van je dak.

Niet meer te redden

Is uw dak in een dermate slechte staat? Dan kunt u kiezen om een nieuw dak te laten plaatsen. Dit is in de meeste gevallen het geval bij de aankoop van een oudere woning. De kosten van een nieuw dak kunt u het beste vergelijken bij verschillende aanbieders en aannemers. Zo kunt u vergelijkingen aan de hand van prijzen, maar ook de kwaliteit en betrouwbaarheid verdienen de nodige aandacht.