De puntjes op de I met de juiste deurklinken

Bij het kiezen van een deurklink of slot voor de binnen- of buitendeuren van uw huis, loont het de moeite om een duidelijk inzicht te hebben in de verschillen tussen de verschillende types. Deurklinken kopen lijkt eenvoudig, maar er zijn een aantal valkuilen en dingen die je moet weten en overwegen alvorens te kopen.

Waarom deurklinken vervangen

Naast hun functionele taken, deurknoppen, scharnieren, en soortgelijke hardware-componenten kunnen aanzienlijk toevoegen aan de schoonheid van een deur. Er zijn vele stijlen en afwerkingen van deurbeslag verkrijgbaar, van sierlijke messing sloten en scharnieren tot stijlvolle geborsteld-chrome knoppen. Hier vindt u informatie die u zal helpen deurbeslag te kopen dat geschikt is voor uw behoeften en smaak.

De juiste deurklinken kiezen

De maat die geschikt is voor uw deur hangt af van de grootte van de deur en de mate waarin de knop aanwezig moet zijn. Wij raden u aan een papieren sjabloon te maken om dit te helpen bepalen. Als u niet zeker bent, kunt u stalen kopen.

Deurklinken zijn in de loop der jaren in veel verschillende materialen gemaakt. Van messing, nikkel, chroom, tot hout, glas, ijzer enz. Uw keuze kan worden bepaald door de periode van uw woning, uw interieur of uw persoonlijke voorkeur. Als u kleur wilt toevoegen, overweeg dan goud of antraciet.