De voor-en nadelen van aan het water wonen

Jij bent opzoek naar een huis om in te wonen, maar wat wil je precies voor huis is dan de vraag. Neem jij genoegen met een flatje? Wil je zo dicht mogelijk bij de stad wonen? Wil jij een vrijstaand huis? Zou jij met een opblaasboot het water in willen gaan vanuit je tuin?

Dit soort vragen moet jij jezelf gaan stellen als jij een huis zoekt. Het is namelijk niet zomaar iets, als jij een huis koopt zit je er een langere tijd aan vast. Wel vind elke Nederlander water leuk, dus misschien vind jij het aan het water wonen juist wel interessant. Alleen heeft dit alleen maar voordelen?

De voordelen van aan het water wonen

Allereerst biedt het aan het water wonen veel voordelen. Zo zie je veel groen, je krijgt meer het gevoel dat jij in de natuur leeft. Verder biedt dit ook veel rust, maar dit ligt er ook aan waar je huis precies gelegen is.

Verder is water leuk. Je zou zo met een opblaasboot het water op kunnen, of zou je gewoon kunnen gaan zwemmen. In de winter zou je helaas niet met een opblaasboot het water op kunnen, maar heb je wel de optie om vanuit je achtertuin te gaan schaatsen.

De nadelen van aan het water wonen

Nee, aan het water wonen geeft niet alleen voordelen. Zo als Nederlanders van water houden, vinden insecten het ook hartstikke leuk. Je zou om deze reden meer last gaan hebben van deze kleine beestjes. Daarnaast is de kans op verzakking ook zeer groot. Als jij de tuin bestraat hebt, is de kans groot dat jij elk jaar hier en daar moet gaan verhogen. Dit komt door het water die er voor zorgt dat de grond geleidelijk zakt. Dit zou je kunnen oppakken door een vlonder te plaatsen.