Diamond painting kopen

Diamond paintings zijn de nieuwe favoriete bezigheid van veel Nederlanders. Vooral nu we met het koude weer veel binnen zijn, is het de perfecte tijd om creatief bezig te zijn. Wanneer je een diamond painting kopen gaat, zijn er veel verschillende prints waar je uit kan kiezen. De een is nog kleurrijker dan de ander!

Een diamond painting kenmerkt zich door de kleine gekleurde vlakjes, die ingevuld worden door individuele glimmende steentjes. Deze zijn gemaakt van plastic en hebben meerdere hoekjes waardoor het een glimmend effect geeft. Een kleine diamond painting van 20×20 kan wel 6400 steentjes bevatten! Doordat het uit zoveel steentjes bestaat, ziet het eruit als één geheel. Hoe groter het schilderij, hoe meer gedetailleerd het eruit ziet. Zo kan je kiezen voor een kleine diamond painting om mee te beginnen. Je kan het echter ook groots aanpakken en bijvoorbeeld kiezen voor een vijfluik om je woonkamer mee te versieren!

Waar kan je een diamond painting kopen?

Je kan via verschillende manieren een diamond painting kopen. In hobbywinkels zijn regelmatig diamond paintings te verkrijgen. Het is ook populair onder de kinderen, dus ook in speelgoedwinkels te verkrijgen. Het kan echter zijn dat het niet helemaal naar jouw smaak of leeftijd is. Gelukkig is er online een groot aanbod aan verschillende prints te vinden. Zo kan je altijd een diamond painting kopen die helemaal naar wens is.

Wanneer je niet voor een standaard print wil gaan, kan je ook zelf een foto laten afdrukken op een diamond painting canvas. Je kan bijvoorbeeld je huisdieren laten afdrukken om een persoonlijke diamond painting wil maken. Of wat dacht je van een groot schilderij van je gezin? Zo weet je zeker dat je een origineel en persoonlijke diamond painting maakt waar je trots op kan zijn.

Diamond painting is goed voor de gezondheid

Je kan een diamond painting kopen omdat je het resultaat erg mooi vindt. Daarbij komt ook dat het vele voordelen met zich mee brengt. We zijn in deze tijd zo gewend om veel naar schermen te kijken. We zitten op onze telefoon, kijken tv of zitten voor ons werk veel achter de computer. Dit is voor onze ogen en hersens erg vermoeiend. Je krijgt zoveel prikkels te verwerken, waardoor je een korte attentiespanne krijgt. Met diamond painting kun je even helemaal ontkoppelen van alle digitale apparaten en op één handeling richten. Dit werkt rustgevend en verhoogt het concentratievermogen.

Niet alleen voor ouderen, maar ook voor kinderen is het goed om een diamond painting te kopen. Zo leren ze spelenderwijs om voor langere tijd te zitten en te concentreren. Daarnaast is het ook goed om de fijne motoriek beter te ontwikkelen. Door het plakken van de kleine steentjes worden ze steeds handiger en vaardiger, wat weer goed van pas komt met andere handelingen, zoals veters strikken of tandenpoetsen.