Dit is de nieuwste rage voor thuiswerken

Nu we allemaal veel meer thuiswerken ontkom je er bijna niet meer aan. De ergonomische bureaustoelen, statafels en zitballen schieten als onkruid uit de aarde. We willen immers allemaal onszelf en onze werknemers zo min mogelijk belasten. Dat is niet alleen prettig, maar ook noodzakelijk. Een slechte werkhouding kan namelijk voor flinke klachten zorgen. Nek-, schouder- en rugpijn bijvoorbeeld. Als je daar eenmaal last van begint te krijgen kan dit zelfs uitstralen naar je armen en benen, en dan ben je nog verder van huis. Wil jij een gezonde werkhouding en wil je weten wat je daar echt in gaat helpen? Er is een nieuwe rage voor het thuiswerken dat je zeker zal helpen: De swopper.


Een wat? Swopper?

Jazeker. Een swopper is een dynamische kruk, waarop je meerdere kanten op kunt bewegen. In tegenstelling tot een bureaustoel zorgt de swopper er niet alleen voor dat je je spieren niet belast; het zorgt er ook voor dat je je spieren traint. Door het veersysteem in de swopper heb je de mogelijkheid om helemaal naar rechts, links, voor of achteren te bewegen. Bijvoorbeeld om die ene pen te pakken, die altijd helemaal naar het einde van je bureau rolt. Hierdoor blijven je spieren in beweging, omdat je continue van houding wisselt. Door de dynamische kruk train je ‘onbewust’ je rug- en buikspieren.

Een workout voor thuis
Dat klinkt natuurlijk ideaal. Thuis achter de laptop en ondertussen een sixpack kweken. Houd er echter rekening mee dat je niet direct een hele dag op de swopper kan zitten. Omdat er geen rugleuning is ben je flink die spieren aan het trainen. De eerste paar keer kan dat best vermoeiend zijn. Wissel daarom de swopper eerst een paar keer af met een gewone (of liever ergonomische) bureaustoel, om je spieren wat rust te gunnen. Het beste is om te beginnen met een uur per dag. 

Nog even dit
Ben je nog steeds niet overtuigd? Bij verschillende showrooms heb je de gelegenheid om de swopper even uit te proberen. Er zijn namelijk verschillende modellen en kleuren! Alle swoppers zijn in te stellen op jouw eigen hoogte. Als laatste: op de swopper kan je niet alleen alle kanten op buigen, je kan ook de hele dag op en neer bouncen. Hartstikke leuk voor kinderen en stiekem ook voor volwassenen. Zo blijf je speels in beweging en ook nog eens gezond.