Dit moet je weten over de verzorging van honden

Heel veel mensen in Nederland hebben een hond als huisdier. Wanner je besluit om een hond te nemen, moet je weten dat een huisdier hele goede verzorging nodig heeft. Er zijn een aantal dingen waar je een hond regelmatig op moet laten checken. In dit artikel lees je alles over de verzorging van een hond.

 

Ontwormen

Ontwormen is een heel belangrijk onderdeel bij een hond. Een puppy moet om de twee weken ontwormd worden. Als de puppy tussen de twee en zes maanden is, is het nodig om de puppy maandelijks te ontwormen. Vanaf zes maanden is het advies om de hond om de drie maanden te ontwormen. Voordat je gaat ontwormen is het verstandig om te kijken met wat voor een product je dat doet, sommige producten zijn niet geschikt voor pups. Ook is het zo dat sommige producten niet gebruikt mogen worden bij zwangere honden.

 

Vlooien

Als de hond zich vaak in het bos of elders in de natuur bevindt, is het verstandig om vaak te checken op vlooien. Vlooien bevinden zich voornamelijk in struiken en op grassen. Eén vlooi kan al een hele vlooienplaag veroorzaken. Een vlooienplaag kun je voorkomen door een vlooienmiddel te gebruiken. Let ook hier op dat sommige producten niet geschikt zijn voor pups.

 

Verzorging

Dan heb je ook nog de overige verzorging. Denk hierbij aan het gebit, de oren en de ogen van de hond. Net als bij mensen moet je dit heel goed onderhouden. De nagels van de hond zijn ook heel belangrijk. Bij de nagels moet je zorgen dat ze niet te lang worden. Verder kan je hond last hebben van bepaalde allergieën, hier heb je allemaal middelen voor. Als laatst moet de omgeving waarin de hond leeft hygiënisch zijn.