Droom jij ook van een inloopkast?

Welke vrouw droomt er nu niet van een inloopkast? Een kast met alle ruimte voor je kleding en genoeg ruimte om je keuze te maken. Misschien denk je dat een inloopkast alleen voor rijke mensen is weggelegd. Niets is minder waar. Je kunt heel makkelijk je zelf een inloopkast maken.

Waar moet je aan denken?

Allereerst de ruimte voor je kast. Je kunt zelf een inloopkast maken in een kamertje dat je niet gebruikt. Maar je kunt ook een deel van je slaapkamer afscheiden met een kastenwand en zo een inloopkast maken. Verder is het belangrijk om na te denken over wat er in je kast moet komen. Je kleding natuurlijk, maar ook je schoenen en accessoires. Vervolgens bedenk je hoe je deze wilt gaan opbergen. Wil je al je kleding ophangen of alleen de jurken en de rokken? Wil je je schoenen uitstallen op een plank of heb je liever uittrekbare lades?

Materiaal en afmetingen

Goed je weet nu ongeveer wat je nodig hebt. Voordat je aankopen gaat doen, is het verstandig om een tekening te maken. Wat komt waar en hoeveel ruimte heb je nodig? Meet dus eerst de beschikbare ruimte op. Noteer de afmetingen van de kasten, planken en kledingrekken die je wilt gebruiken. Beslis daarna wat je wilt. Ga je voor een open kastenwand met planken en kledingroedes of kies je liever voor losse kledingrekken en planken aan de muur? Denk ook aan de verlichting. Je wilt je kleding natuurlijk goed kunnen zien. Halogeen spotjes in het plafond zijn hiervoor ideaal. Maak voordat je naar de winkel of bouwmarkt gaat een lijstje van wat je nodig hebt.

Je inloopkast inrichten

Nadat alles in elkaar gezet hebt, komt natuurlijk het leukste werk. Je gaat je kast inrichten. En daarna is het natuurlijk volop genieten van je zelfgemaakte kast.