Duurzaam behang kopen? Hier moet je op letten

Alhoewel behang kopen niet ontzettend duurzaam is kan je door goed te vergelijken toch rekening houden met het milieu. Waar moet je dan allemaal op letten bij het kopen van duurzaam behang? In dit artikel staan enkele tips waardoor je je ecologische voetafdruk beperkt.

Welke soorten behang zijn duurzaam?

Rauhfaserbehang is een duurzame keuze. Dit is behang wat bestaat uit 2 lagen papier met daartussen houtvezels. Het voordeel van het behang is dat het lang meegaat en dat je het makkelijk kan overschilderen. Het behang heeft geen negatief effect op het binnenklimaat.

Verder heb je ook behang dat is gemaakt van gerecycld papier. Let er goed op dat het papier een milieukeurmerk heeft. Voor behang heb je het recycling keurmerk. Het logo mag pas op het product staan als er aan milieuvoorwaarden wordt voldaan. Hierdoor bestaan er allerlei ISO-certificeringen. Wil je echt voor duurzaam behang gaan? Een DUBOkeur product is een keurmerk wat aangeeft dat het product een van de meest milieuvriendelijke producten van een productsoort is. Is het behang van houtvezels? Controleer dan op het FSC-keurmerk. Hierdoor kan je er vanuit gaan dat het hout op een verantwoorde manier is gekapt, dus rekening houdend met de omstandigheden aldaar.

Hoe verwijder je oud behang?

Voordat je het nieuwe behang wil plakken moet je natuurlijk eerst het oude behang verwijderen. Gebruik hiervoor een krabber! Is het lastig om het behang te verwijderen? Met behulp van een borstel met een schoonmaakmiddel gebruiken kom je een heel eind. Hiermee kan namelijk je het behang mee af stomen. Als je schimmel onder het behang aantreft moet je dat eerst gaan verwijderen.

Door te vergelijken weet je meer

Door behang online te vergelijken kom je er achter welk behang je moet kopen. Bijna alle bedrijven geven op hun website aan van welke materialen het behang is gemaakt. Vaak geven ondernemers ook aan wat hun werkwijze is bij het ontwerpen van behang. Door even grondig te vergelijken bespaar jij je portemonnee en het milieu!