Echte schapenvacht vloerkleden: de zachte sfeermaker

Schapenvacht vloerkleden zijn echte blikvangers in huis. Schuif het op de vloer bij de salontafel en je kunt heerlijk tv kijken terwijl je tenen zich in het vacht nestelen. Of maak het extra romantisch door – mits je die hebt – het vacht bij de open haard neer te leggen. Ideaal voor de donkere dagen. Een echt schapenvacht vloerkleed (dus geen imitatie) past eigenlijk in elke ruimte wel van je huis. Je woonkamer maar zeker ook comfortabel voor in de slaapkamer. Toch fijn als je uit dat warme bed stapt en je blote voeten niet op een koude vloer landen, maar op een zacht en echt schapenvacht vloerkleed. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Echte vs imitatie schapenvacht vloerkleden

Wanneer je graag een schapenvacht wilt bestellen, ga dan zeker voor een echt vacht in plaats van imitatie. Waarom? Omdat de nep schapenvachten, die je in bouwmarkten tegenkomt, zijn namelijk in de fabriek geproduceerd om ze te laten lijken op echte schapenvachten. Maar daarbij missen ze de voordelen die je wel hebt bij een 100% echt vacht. 

 

Een 100% echt schapenvacht komen rechtstreeks van schapen. Ze worden daarna ecologisch gelooid waardoor ze de natuurlijke eigenschappen behouden. Je hebt dan een schapenvacht in huis met 100% echt wol die isolerend werkt. Net zoals bij het schaap zelf. Als het koud is, geeft het wol warmte af. Is het warm, dan werkt het vacht juist verkoelend. En als je ze goed onderhoud, gaan de schapenvacht vloerkleden jaren en jaren mee.

 

Voordelen echte schapenvachten

  • Heerlijk zacht met aangename uitstraling
  • Wol van schapenvacht blijft schoon. Dat komt omdat er natuurlijke olien aanwezig is in het vacht
  • De wol is moeilijk brandbaar en dus zeer veilig
  • 100% echt schapenwol veroorzaakt geen allergieën
  • Wol is warm in de winter, koel in de zomer

Verschillende afmetingen 

Schapenvachten zijn er in allerlei soorten en maten, zoals de schapenvachten grijs. Door die verschillende afmetingen, passen de vloerkleden uitstekend in elke woning. Hoe klein of groot je ook woont. 

Om het toch wat inzichtelijker te maken om welke afmetingen het gaat, wordt vaak de volgende vier maten gehanteerd:

 

  • Super: Lengte is groter dan 110cm en de breedte is tussen de 55-65cm
  • X-Large: Tussen de 100-110cm lang en 50-60cm breed
  • Large: Tussen de 90-100cm lang en 50-60cm breed
  • Lamsvacht: Tussen de 70-90cm lang en 50-55cm breed

 

Wanneer je de bovenstaande afmetingen toch net wat te klein vindt, dan kun je ze ook verder op maat laten maken. Bijvoorbeeld twee vachten aan elkaar. Of maak er één groot kleed van door vier of zelfs zes vachten aan elkaar te laten zetten.