Een camera systeem voor buiten aansluiten

Je wilt een camerasysteem buiten aansluiten? Dan zijn er diverse keuzemogelijkheden. Hoe sluit je dat aan en wil je naast camera’s ook nog andere apparaten hebben, zoals voor de beveiliging voor ramen en deuren, en een brandalarm.

De voeding

Voor de voeding van een videocamera voor buiten zijn er de volgende mogelijkheden:

  • met een netvoedingsapparaat 
  • het gebruik van een PoE (Power over Ethernet) adapter
  • met een ingebouwde herlaadbare batterij.

Bij het gebruik van een herlaadbare batterij moet je natuurlijk niet vergeten, die op tijd bij te laden. Desgewenst kan je een zonnepaneeltje gebruiken om de batterij opgeladen te houden.

Communicatieverbinding

Voor het doorgeven van videobeelden, hebben we het hier over camera’s die het IP (Internet Protocol) gebruiken. Dan kan het doorgeven van beelden via een vaste of draadloze internetverbinding plaatsvinden. Als de voeding via een PoE gebeurt, dan hebben we het per definitie over een vaste internetverbinding. Als je al een wifi-netwerk in je huis hebt, dan kan het handig zijn om ook de camera’s daarop aan te sluiten.

Opslag en bewegingsdetectie

Het is wenselijk dat videobeelden worden opgeslagen. Dan kan men die achteraf nog eens terugkijken om te bepalen wat er precies gebeurde. Bij een inbraak of iets dergelijks kan de politie wellicht met die beelden de daders traceren. Er zijn systemen die foto’s maken, die enige tijd worden bewaard. De camera kan met een bewegingssensor zijn uitgerust, die een alarmsignaal kan afgeven. De sensor dient voldoende intelligentie te hebben, om aan de ene kant valse alarmen zoveel mogelijk te voorkomen en aan de andere kant geen echte alarmsituaties te missen.

Smart home

Je kunt natuurlijk een camera systeem voor buiten aansluiten dat op zichzelf staat. Je kunt je camera(‘s) echter ook opnemen in een zogenoemd smart home systeem, waarop allerlei andere intelligente apparaten zijn aangesloten, die draadloos gegevens uitwisselen.  Het delen van hetzelfde netwerk heeft de nodige voordelen.  Als er foto’s worden vastgelegd, kan je bij een alarm op je mobiele telefoon die foto’s bekijken om te zien of er ingrijpen is vereist. Op hetzelfde smart home systeem kunnen ook sensoren voor de detectie van brand en inbraak worden aangesloten. Laatstgenoemden en camera’s vullen elkaar goed aan. Door te kiezen voor een smart home systeem die dat en meer mogelijk maakt, kan je alle apparaten via dezelfde app op je mobiele computer of computer beheren.