Een Flanellen dekbedovertrek aanschaffen

Wanneer de dagen weer korter en kouder worden, is er bijna niets zo fijn als een lekker warm en zacht bed. Om een comfortabele plek te creëren waar je ‘s nachts heerlijk in weg kunt dromen, is de keuze voor het juiste beddengoed van een groot belang. En vooral een geschikt dekbedovertrek kopen, kan een wereld van verschil maken. Een flanellen dekbedovertrek aanschaffen om de koude winternachten mee door te komen, is een absolute aanrader om meerdere redenen.

Wat is flanel voor stof?

Al in de 17e eeuw werd in Wales flanel voor het eerst gemaakt. Aanvankelijk werd er uitsluitend wol gebruikt voor de verwerving, maar de stof kan worden vervaardigd uit meerdere, verschillende materialen. Zo wordt er vandaag de dag veelal gebruik gemaakt van katoen of van synthetische vezels. Kenmerkend aan flanel is dat de stof onder druk wordt geruwd. Dit ruwen houdt in dat de vezels van de stof overeind worden gezet, waardoor er een extra zacht, dik en wollig laagje gecreëerd wordt. En juist dit laagje, maakt de stof zo ontzettend comfortabel en aangenaam.

De comfortabele eigenschappen van flanel

Niet voor niets worden winterse pyjama’s, overhemden en dekbedovertrekken vaak gemaakt van flanel. Flanel heeft verschillende fijne eigenschappen en is met name voor op koudere dagen een zeer geliefde stof. Een flanellen dekbedovertrek aanschaffen, is om verschillende reden dan ook een uitstekend idee.

Allereerst heeft flanel warmte regulerende en kou werende eigenschappen. De stof houdt kou buiten, weet zich snel aan de lichaamstemperatuur aan te passen en houdt deze warmte vervolgens goed vast. Kille en koude nachten zijn onder een flanellen dekbedovertrek verleden tijd! Daarnaast is een flanel ook nog eens erg comfortabel, omdat de stof door de ruwing donsachtig en zacht aanvoelt. Een flanellen dekbedovertrek is naast warm, dus ook een genot voor de huid.

Niet alleen op koudere dagen is een flanellen dekbedovertrek erg fijn. De stof heeft nog vele andere positieve eigenschappen. Zo is flanel, ondanks dat het een warme stof is, ook een zeer ademende stof is. Eigenlijk heeft het alle fijne eigenschappen die katoen ook heeft. Zo is de stof licht en soepel, weet het vocht goed te absorberen en is het een sneldrogend materiaal. Daarnaast is het materiaal duurzaam, makkelijk te onderhouden en behoudt het lang zijn kleur en kwaliteit. Deze eigenschappen maken een flanellen dekbedovertrek aanschaffen niet alleen de juiste keuze voor koukleumen onder ons, maar eigenlijk voor iedereen die van een aangenaam en zacht comfort houdt.