Een gietvloer in uw badkamer?

Bent u op zoek naar een vloer die mee gaat voor het leven? Een gietvloer is dé trend van nu en gaat extreem lang mee. Terwijl de naadloze vloer voorheen voornamelijk effectief was voor industrie, geeft een beton gietvloer tegenwoordig een industriële look in veel verschillende woningen. We zien dat een gietvloer binnen steeds meer ruimtes wordt toegepast, naast de woonkamer wordt de vloer ook aangelegd in de badkamer, keuken, garage en in kantoorpanden. De gietvloer van beton heeft zijn populariteit te danken aan haar naadloze, strakke en prachtige uitstraling. Doordat de vloer ook waterafstotend is, kan de vloer in alle vochtige ruimtes worden geplaatst. Zat u te denken aan een gietvloer in uw badkamer? Wij leggen u alles uit over de soorten, kleuren en voordelen van een gietvloeren badkamer.

Gietvloer badkamer

Zoals gezegd kan er een gietvloer geplaatst worden in uw badkamer. De vloer is namelijk waterafstotend en volledig vlak. Het vocht kan niet in de vloer trekken en zal daarom jarenlang mee gaan. Daarnaast is de vloer volledig naadloos, dit betekent dat er geen kiertjes zijn waar schimmel kan ontstaan. Een gietvloer in uw badkamer is een hygiënische keuze. Viezigheid kan zich niet ophopen en de vloer is eenvoudig schoon te maken.  

Een gietvloeren badkamer past in diverse badkamerstijlen. De belangrijkste reden voor mensen is vaak dat een gietvloer glad en strak van design is. Een gietvloer in uw interieur laat een ruimte groter lijken. Uw kleine rommelige badkamer kan zo snel omgetoverd worden tot een prachtige en luxe badkamer. De badkamer gietvloer is verkrijgbaar in erg veel verschillende kleuren. Kiest u voor een sfeervolle badkamer met aardetinten óf liever voor een volledig witte badkamer?

Tot slot zijn er verschillende typen gietvloeren die u kunt toepassen in uw badkamer. De belangrijkste eis is dat de gietvloer waterafstotend is. Het advies is om in een badkamer een gietvloer op basis van kunsthars te plaatsen. De typen gietvloeren waar tussen u kunt kiezen is een polyurethaan vloer of een epoxy vloer. De polyurethaan, PU-vloer, heeft een elastische ondergrond. Hierdoor is de vloer beter bestand tegen beschadiging én voelt de vloer comfortabel aan uw voeten. De epoxy vloeren zijn een stuk harder. Het voordeel van een epoxy vloer is dat ze makkelijker in onderhoud zijn én de vloer makkelijker vermengt met kleurpigmenten. Hierdoor krijgt u volle en krachtigere tinten. 

Prachtige en strakke uitstraling

Kortom, een gietvloeren is waterafstotend en een hygiënische keuze in uw badkamer. Het gladde en strakke design past in diverse badkamerstijlen. Het laat uw interieur ruimer lijken en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze gietvloeren badkamer is verkrijgbaar in twee types: de PU-vloer of de epoxy vloer. Laat een gietvloeren badkamer plaatsen door de juiste specialisten en creëer een prachtige badkamer. Een specialist in gietvloeren zorgt ervoor dat uw badkamervloer de juiste antislip laag krijgt voor voldoende grip. Daarnaast kan hij ervoor zorgen dat vloerverwarming gecombineerd kan worden in uw badkamervloer. Geniet van warme en zachte voeten door een gietvloer in uw badkamer!