Een gietvloer zelf aanleggen? Een fluitje van een cent!

Een huis renoveren, het brengt wat met zich mee. Alles laten doen zou daarom mooi zijn, maar kost ook handenvol geld. Wanneer je dus een klein beetje handig bent, is het wel leuk om dingen zelf te kunnen doen. Al lijken bepaalde dingen zoals het leggen van een gietvloer misschien een stapje te ver. Of toch niet? Dankzij epoxywinkel.be kan je het gemakkelijk zelf! 

Wat is een gietvloer? 

Een gietvloer is een afwerklaag die bovenop een dragende vloer wordt gegoten. Gietvloeren kunnen uit verschillende materialen bestaan zoals beton, kunststof of epoxy. Een gietvloer wordt vaak omschreven als een strakke, mooie maar toch eenvoudige vloer om te onderhouden. Hij past ook werkelijk in elke ruimte van het huis, van de badkamer tot in de garage. Niet te verwonderen dus dat je er zelf ook wilt in je te renoveren huis. 

Gietvloerpakketten 

Nog een van de voordelen van een gietvloer is dat hij gemakkelijk zelf kan gelegd worden. Dankzij de gietvloerpakketten die ja kan kopen op https://www.epoxywinkel.be/ kan je heel eenvoudig en snel zelf aan de slag! Al het materiaal dat je nodig hebt zit erin, alsook een handleiding die heel duidelijk en gemakkelijk te hanteren is. Moest het daarmee toch niet lukken, dan heb je op het internet tal van instructievideo’s om je alsnog verder te helpen. 

Nadelen van een gietvloer

Zijn er wel nadelen aan een gietvloer? Uiteraard zijn er ook bij een gietvloer die je koopt nadelen. De aanbrengtijd is er daar eentje van. Zeker wanneer je niet veel ervaring hebt in het leggen van gietvloeren kan het, ondanks dat het zeer gemakkelijk is, wel even duren. Hou er daarnaast ook rekening mee dat deze vloer vrij krasgevoelig is. Verder zal je niet veel nadelen ondervinden wanneer je kiest voor dit soort vloer!