Een goede, mooie én betaalbare bureaustoel voor thuiswerkplek of praktijkruimte

Een werkplek waar je prettig kunt werken is essentieel om je werk naar behoren te kunnen doen. Onder het woord prettig verstaan wij nogal wat. Er komt namelijk nogal wat kijken bij een goed ingerichte werkplek. Je moet er goed kunnen zitten en werken, dus het zitcomfort en de ergonomie moeten voor elkaar zijn. Ook moet je er alles bij de hand hebben, zoals een printer, dossiers, telefoon etcetera. Ook moet de plek ruim genoeg zijn, met fatsoenlijke verlichting, verwarming en ventilatie. Verder moet het er ook rustig genoeg zijn zodat je niet te snel wordt afgeleid. En, last, but not least, de sfeer die door de omgeving en inrichting wordt bepaald moet ook zo zijn dat je je er helemaal op je gemak voelt.

Dat is dus nogal wat. Die dingen gaan overigens bijna altijd op. Of je nu een praktijk aan huis hebt, of vanuit huis in loondienst werkt of gewoon bij je werkgever bent: als je niet over een goede werkplek beschikt kun je je werk niet naar behoren doen. Als je bij je werkgever bent zal die er uiteraard voor zorgen dat je over een goede werkplek kunt beschikken, maar thuis is het vaak anders.

Werken aan de keukentafel

Natuurlijk kun je in diverse blogs lezen dat mensen de hele dag met veel plezier aan de keukentafel werken, maar die gevallen zijn echt zeldzaam. Hoe vaak komt het immers niet voor dat je daar iets te vaak wordt afgeleid door de kinderen of je partner, of dat je daar nét niet lekker zit en daardoor last van je rug, nek, schouders of polsen van krijgt? Of dat je mooie ingebonden presentatie het slachtoffer wordt van een omgevallen glas water? Of dat je steeds al je spullen in moet pakken als er gekookt of gegeten moet worden?

Werkplek

Kortom, ook als je thuis of bij huis werkt moet je zorgen dat je over een goede, rustige en inspirerende werkplek beschikt. Een plek waar je goed kunt zitten en werken, en alles wat je nodig hebt daadwerkelijk bij de hand hebt zodat je zonder onnodige afleiding je werk kunt doen. Dat geldt des te meer als je er ook nog cliënten moet ontvangen.

Er van uitgaande dat je inmiddels wel weet dat je naast een goede bureaustoel ook over een praktisch bureau of werkblad en bergruimte moet beschikken, beperken we ons nu even ot tde bureaustoel.

Bureaustoel: goed, mooi én betaalbaar

Helaas gebeurt het nog steeds heel vaak dat er de bureaustoel ergens van zolder wordt geplukt. Logisch, een goede bureaustoel kan een aardige investering zijn, maar het is dan ook een echt goede investering. Als je geen  gezonde zithouding hebt kun je niet lekker werken en kun je bovendien ook gezondheidsklachten krijgen. Vergeet daarom al die ‘krijgertjes’ en koop gewoon een goede bureaustoel. Het zit echt een heel stuk lekkerder, met name als die stoel de nodige verstelmogelijkheden heeft zodat je echt goed kunt zitten. Natuurlijk wil je dat zo’n bureaustoel er ook nog eens mooi uitziet en zul je je vervolgens af gaan vragen of zo’n stoel niet te duur zal zijn. Dat kan heel erg meevallen, er zijn nogal wat webshops waar je allerlei soorten heel betaalbare designbureaustoelen kunt kopen om ook jouw thuiswerkplek of praktijkruimte mooi en professioneel in te kunnen richten.

Soorten en stijlen

Maar al te vaak wordt gedacht dat betaalbare bureaustoelen niet mooi kunnen zijn. Niets is minder waar. Er zijn als je een beetje zoekt best wel wat betaalbare en mooie bureaustoelen te koop. Er is keus uit verschillende modellen zodat ook jij een bureaustoel uit kunt zoeken die niet alleen lekker zit maar ook goed past bij de inrichting en het design van jouw werkplek of praktijkruimte.

Kwaliteit en materialen

Naast het uiterlijk is natuurlijk ook de kwaliteit heel belangrijk. De zithouding moet goed zijn en je moet de goed ook zo kunnen stellen dat je lekker zit en ook tijdens een lange werkdag nog ontspannen kunt zitten. De kwaliteit hoeft gelukkig niet ten koste van het uiterlijk te gaan. Er zijn gelukkig betaalbare én mooie bureaustoelen die van een prima kwaliteit zijn.

Daarbij heb je heel veel keus qua design, kleur en stoffering. Wat betreft het design en de kleur weet je natuurlijk heel goed wat je wilt maar laten je wel iets meer over de stoffering vertellen:

Stof

Een stoffen bekleding komt nog heel vaak voor. Het voelt prettig aan, ventileert goed en er is keus uit oneindig veel decors en kleuren. Kortom: stof is gewoon een prima bekleding voor je bureaustoel. Omdat er ook tijdens het werk wel eens wat wordt geknoeid is het aan te raden om een stof met een vuilwerende coating te kiezen.

Mesh

Dit materiaal heeft de afgelopen jaren een grote groei meegemaakt in de kantoorinrichting. We zien steeds vaker bureaustoelen die helemaal of voor een deel met een mesh bekleding zijn uitgevoerd. Mesh is een gaasachtig materiaal. Als basis wordt mesh, dat we ook wel netweave noemen, gemaakt van een stevige en duurzame kunststof vezel zodat je je niet te veel zorgen over de levensduur hoeft te maken. Dit gaasachtige materiaal ventileert natuurlijk uitstekend. Ook qua uiterlijk kan mesh ons wel bekoren, door deze min of meer transparante stof is een mesh bureaustoel een stuk minder massief zodat deze uitstekend in een moderne, high-tech inrichting past.

Leder en kunstleder

Deze bekleding vinden we over het algemeen erg representatief, het straalt ook een zekere klasse uit. Echt leer kun je ook ruiken, wat een bepaald soort beleving geeft. Maar leer is ook kostbaar. Bij de allergoedkoopste stoelen zullen er dus ook wat concessies aan de kwaliteit van het leer zijn gedaan. Koop daarom bij een vertrouwd adres waar je naast een goede kwaliteit ook een goede service kunt verwachten. Kunstleer kan een goed alternatief zijn. Vaak ventileert dat wel iets minder goed waardoor het ‘plakkerig’ kan zijn.

SfeerhuysGeerts_dezegraagzonderteksten