Een houten schutting of een betonschutting?

Als je je tuin gaat inrichten moet je vaak ook kijken naar wat voor schutting je wilt hebben. Er zijn veel verschillende soorten schuttingen verkrijgbaar, maar je moet kijken wat het beste bij de tuin past. Daarnaast is het verstandig om te kijken wat voor functie jij het belangrijkste vindt van een schutting en wat het beste bij jouw wensen past. Wij hebben hier de voordelen van de twee meest gekozen schuttingssoorten voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van een houten schutting

Een houten schutting heeft een natuurlijke uitstraling, in tegenstelling tot een aluminium of een beton schutting. Daarnaast ben je met een houten schutting weinig tijd kwijt aan onderhoud. Je kunt de schutting eens in de zoveel tijd schoonspuiten met een hogedrukreiniger en verder heb je er geen omkijken meer naar. Bij een groene schutting ben je bijvoorbeeld tijd kwijt aan het snoeien, wat je bij een houten schutting weer niet hoeft te doen. Ook heb je met een houten schutting geen inkijk van je buren of van vreemde mensen en is het relatief goedkoper dan een beton schutting, wat een houten schutting voor veel mensen ideaal maakt.

De voordelen van een betonschutting

Een beton schutting is tegenwoordig steeds populairder. Vooral omdat beton schuttingen ook nog eens geluidswerend zijn, kiezen veel mensen hiervoor. Daarnaast heb je met een beton schutting helemaal geen last van onderhoud omdat het beton niet rot of roest. Een beton schutting is in vergelijking met de andere soorten schuttingen ook een stuk steviger en is daarom ongevoelig voor stormen. Een ander voordeel van een beton schutting is ook dat het meer veiligheid met zich meebrengt, de tuin is vaak namelijk een zwak punt van het huis en met een beton schutting is het vrijwel onmogelijk dat er nog vreemdelingen je erf op kunnen lopen.