Een hovenier is ideaal bij de aanleg van je tuin

Je hebt een grote tuin, je wilt dat al het groen er in het voorjaar mooi bij staat, maar je hebt eigenlijk geen tijd of zin om veel moeite in het tuinieren te steken. Een oplossing hiervoor is natuurlijk het inschakelen van een hovenier! Dit vakmanschap zorgt ervoor dat jouw tuin het hele jaar floreert, zonder dat je er zelf moeite in hoeft te steken. Met wat voor soort groenprojecten kan een hovenier jou allemaal uit de brand helpen?

Welke planten horen bij welk seizoen?

Een hovenier beschikt logischerwijs over kennis van alle flora en fauna die je in je tuin kan planten. Zij weten dus ook welke planten seizoensgebonden zijn en wanneer planten het mooist in de bloei staan. Zo voorkom je dat je planten in het voorjaar plant, terwijl ze eigenlijk het mooist in het najaar zijn. Daarnaast helpen ze, naast het advies geven, natuurlijk ook met de aanleg van de tuin. Een hovenier kan je dus bijstaan met advies tijdens het beslissen voor welke planten je gaat en daarnaast kunnen ze je ook helpen met het onderhoud van die planten gedurende het jaar. 

Zorgen voor eenheid

Planten en bloemen zijn vaak enorm kleurrijk en daarom kan het lastig zijn om van veel verschillende bloemen in je tuin een mooi geheel te maken. Wat past namelijk wel mooi bij elkaar en wat kan je beter achterwege laten? Het kan ook zo zijn dat je precies in je hoofd hebt hoe het moet worden, maar dat je hulp wilt bij de uitvoering ervan. Een hovenier weet namelijk precies welke bloemen, planten of bestrating nodig zijn om van jouw tuin een droomtuin te maken. Zo ben jij het hele voorjaar en zomer verzekerd van een prachtige tuin!  

De aanleg en het onderhoud van een vijver

Een vijver in je tuin kan erg mooi zijn en straalt heel veel rust uit. De aanleg en onderhoud van een vijver zorgt echter niet voor veel rust. Na de aanleg van een vijver is er namelijk nog steeds redelijk vaak veel onderhoud nodig. Het is begrijpelijk dat je hier niet altijd zin in hebt. Een hovenier kan je hierbij uit de brand helpen!