Een kast op maat met karakter

Het betrekken van een nieuw huis betekent een fase van keuzes maken. Wat moet er allemaal gebeuren aan het nieuwe huis? Of anders gezegd, wat wil je allemaal veranderen aan het huis? Wil je een nieuwe kleur op de muren? Moet er een andere voer in komen? En de keuken en de badkamer, zijn die nog een beetje van deze tijd? Of breek je ze er liever uit en laat je nieuwe plaatsen?

En dan is er nog de kwestie van de meubels. Heb je al een woning op dit moment? Dan neem je misschien je huidige meubels mee naar de nieuwe woning. Maar misschien zeg je ook wel, ik betrek een nieuw huis dus dit is het moment om nieuwe meubels te kopen. Wil je een kast op maat met karakter? Dan moet je goed zoeken!


Een praktisch onderdeel van alle meubels in huis zijn de kasten. Deze kasten moeten van jouw huis een nette en opgeruimde plek maken. In deze kasten komen namelijk veel van jouw losse items. Maar ook de kleding zal worden opgeslagen in kasten.

Als je nu geen goede kasten al hebt en mee kunt nemen naar je nieuwe stekkie hebben we hieronder een tip op het gebied van kasten.

Een kast op maat laten maken


Als je bijvoorbeeld op je slaapkamer nog kastruimte nodig bent om al je kleren en wellicht ook die van je partner in op te kunnen slaan, dan zou je eens kunnen nadenken over een op maat gemaakte kast. Dit heeft namelijk een aantal voordelen.

Ten eerste kun je dan natuurlijk zelf bepalen hoe deze er uit komt te zien. Maar je kunt ook bepalen hoe groot de kast wordt. Als je hem op maat laat maken, dan zou ik hem vanaf de grond op laten trekken tot aan het plafond. Zodoende benut je die ruimte in je slaapkamer optimaal en je krijgt een zee van ruimte.
Als je dan ook nog kiest voor een wat diepere kast, dan kun je bijvoorbeeld twee stapels met kleren achter elkaar op een plank leggen.

Om iets te kunnen pakken dat bovenin de kast ligt of hangt kun je een trekstang er in laten maken. Deze trekstang is zo gemaakt dat je door aan de stang te trekken een rail waaraan bijvoorbeeld bloesjes hangen naar je toe kunt trekken naar beneden toe.

De deuren kun je ook laten maken zoals jij wilt. Ik zou kiezen voor een mooie houten schuifdeur. Dit geeft een warme uitstraling en creƫert een bepaald karakter.
Bron: Aannemersspot.nl