Een lekkage, help!

Je hebt een lekkage, wat moet je doen? Een lekkage kan sneller voorkomen dan je denkt en het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. In dit blog geef ik je 4 tips wat je moet doen bij het ontdekken van een lekkage en of je dakdekkers Nederland moet inschakelen.

 

Tip 1: Vang het op

De eerste stap bij het constateren van een lekkage is het opvangen van het water. Je wilt namelijk niet dat het door gaat naar de volgende verdieping en het zo je vloer aan tast. Pak dus meteen een emmer of een grote bak waarmee je het water in de gaten kan houden. Bekijk ook hoe groot het lek is, door hoeveel water ernaar beneden komt. Bepaal op basis hier van de volgende stap

 

Tip 2: Ga op zoek naar andere lekkages

Wanneer er ergens een lek is ontstaan kan het heel goed voorkomen dat er ergens anders ook een lek is. Een lek kan best snel ontstaan, denk aan een storm en dakpannen zijn aangetast. Een kapotte dakpan kan al zorgen voor een lekkage dus ga gelijk goed kijken en vang een ander lek meteen op.

 

Tip 3: Kijk of je het zelf kan repareren

Mocht het een kapotte dakpan zijn is de reparatie niet erg lastig. Voor de doe-het-zelver geen probleem. Zorg wel voor de juiste veiligheidsmaatregelen omdat je voor een dak reparatie vaak het dak op moet. Mocht je nou zelf het dak niet op durven, vraag dan aan familie of vrienden of ze voor je willen kijken.

 

Tip 4: Huur een dakdekkers bedrijf in

Mocht het nou een groot lek zijn of je het zelf niet kunnen, bel zo snel mogelijk dakdekker Woerden op om het te laten repareren. Hoe langer je met een lekkage zit hoe groter hij wordt en hoe duurder de reparatie wordt. Aarzel dus niet en onderneem meteen actie.