Een nieuwe keuken zelf monteren of laten doen?

Een nieuwe keuken uitkiezen is altijd leuk. Je kunt alles precies volgens jouw smaak indelen en de mooiste keukens creëren op de tekening bij jouw keukenzaak. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor jouw droomkeuken zit er nog maar één ding op: de keuken plaatsen! 
Bij het kopen van de nieuwe keuken kun je gelijk een afspraak maken om de keuken te maken door een timmerman. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf te doen! Met wat hulp van jouw directe omgeving kun je de keuken compleet zelf monteren. Allebei de opties hebben wat voor- en nadelen, en die zetten wij voor je op een rijtje.

 

Zelf monteren: de voordelen

Natuurlijk het grootste voordeel van jouw nieuwe keuken zelf monteren is dat het een stuk goedkoper is. Je hoeft niemand te betalen die het voor jou doet. Je hebt geen gedoe met prijsafspraken over het monteren en als er iets fout gaat, of het plaatsen van de keuken duurt langer dan gepland, heb je daar geen gedoe over met andere mensen.

Je kan precies alles naar jouw wens en tempo plaatsen en monteren.

 

Zelf monteren: de nadelen

Zo’n montage is wel een flink tijdrovende klus. Zeker als je alles in je eentje moet doen ben je echt wel een tijdje bezig met je keuken in elkaar zetten. Zorg dat je vrij bent om de tijd te nemen. Bedenk je wel dat vrij nemen van werk je eigenlijk ook geld kost. Als er iets fout gaat of kapot gaat is het wel voor jouw eigen rekening en kost het je uiteindelijk nog meer.

 

Laten doen: de voordelen

Binnen een mum van tijd staat jouw keuken klaar voor gebruik als je het monteren aan de experts over laat. Je kan bij wijze van met de beentjes omhoog een boek lezen terwijl alles voor je gedaan wordt! Als bij het monteren iets fout gaat, of als er iets kapot gaat, dan kun je dat verhalen op de garantie die er bij zit!

 

Laten doen: de nadelen

Het grote nadeel is dat het je geld gaat kosten. Houd er dus rekening mee in je budget dat deze kosten er nog wel bij komen als je een keuken koopt. Zorg ook dat je alles goed op papier hebt staan dat wanneer er iets fout gaat, je niet zelf nog meer moet betalen, maar dat je afspraken maakt met de keukenzaak over de montage.