Een schilderij, een deel van je interieur

Wanneer je voor het eerst een huis inricht, is het belangrijk dat je kijkt naar wat voor soort interieur hierbij past. Ook moet je rekening houden met jouw eigen voorkeuren qua kleuren en stoffen die je wilt gebruiken, je moet er immers wel zelf in gaan wonen. Wanneer je uiteindelijk een leuk interieur gevonden hebt en staat allemaal in je woon of slaapkamer, dan kan je soms nog steeds het gevoel hebben dat je iets mist. Meestal komt dit doordat men de muren vaak vergeet tijdens het inrichten van een kamer. Wanneer je alleen maar lege/kale muren hebt in je huis, dan kan dit een erg leeg gevoel met zich mee brengen. Een schilderij kan dit al gauw verhelpen. Een schilderij kan je namelijk in principe over neerhangen en zorgt er al gauw voor dat de muur waar je naar staat te kijken voller wordt. Daarnaast helpt het ook tegen de echo die in sommige grote kamers kan ontstaan wanneer deze weinig meubels bevatten.

Breng meer kleur in je woonkamer

Bij het uitkiezen van een schilderij voor jouw woning, kan je meestal uit ontzettend veel opties kiezen. Wordt het een abstract schilderij of één waarop een dier of stuk natuur afgebeeld staat. Het voordeel hiervan is dat je eigenlijk niet heel erg op de kleuren hoeft te letten, een schilderij kan namelijk juist alleen maar meer vrolijke kleuren in je woon of slaapkamer brengen dan andere objecten, zonder dat het storend is. Wanneer je vroeger een schilderij wou hebben, moest je allerlei ateliers van verschillende kunstenaars langs om te kijken naar welk schilderij jij nou mooi vind. Tegenwoordig kan je online al eenvoudig allerlei schilderijen bekijken en deze meteen bestellen. Hierdoor hoef je niet je huis uit én heb je geen last van verkooppraatjes van verkopers die je een bepaald schilderij proberen aan te smeren. Wij raden het echter wel aan om een schilderij uit te zoeken dat niet hetzelfde kleur heeft dan je interieur of de kleuren van de muren, dit zorgt er namelijk voor dat het schilderij minder zal opvallen en dan blijft dat lege gevoel.

Een levend schilderij

Tegenwoordig is het ook ontzetten populair om te kiezen voor een ‘levend’ schilderij. Een levend schilderij is een plant en schilderij in één, hij is eenvoudig op te hangen net zoals een normaal schilderij. Alleen is het gedeelte waar normaal een beschilderd doek hangt, nu gemaakt van planten. Deze planten zijn voornamelijk mossen. Deze mossen zijn besproeid met een bepaalde spray waardoor ze ontzettend lang goed in leven blijven, daarnaast hoef je ze slecht enkele keren te besproeien met water. Deze schilderijen brengen vooral mooie groene kleuren binnen je huidige interieur en dienen daarnaast ook nog eens kamerplant. Het is wel belangrijk, en het maakt niet uit bij wat voor soort schilderij, dat je niet luistert naar wat iemand anders vind maar vooral naar je eigen mening. Jij bent uiteindelijk degene die elke dag naar het schilderij zit te kijken en er mee moet gaan leven, ook weet jij wat je precies wat je wel én niet in je interieur past.