Een slotenmaker beveiligt uw huis optimaal

Wie denkt dat zijn of haar huis goed beveiligd is, zal raar opkijken als er plotseling een inbreker in de woon- of slaapkamer staat. Door het toegenomen geweld wat inbrekers gebruiken om woningen binnen te dringen, is het steeds lastiger geworden om een woning op de juiste manier te beveiligen. Normale tweepuntsloten die voorheen vaak gebruikt werden voldoen niet meer aan de eisen die gesteld worden aan een veilige woning. Een slotenmaker kan u helpen bij het beveiligen van uw woning. Niet alleen zal een slotenmaker controleren of uw sloten veilig genoeg zijn, ook kan de slotenmaker u helpen bij het installeren van inbraakpreventiecomponenten. Denk aan een bewegingssensor, een elektronische camera, enzovoorts.

De juiste sloten voor ramen en deuren

Een goede huisbeveiliging begint met de installatie van de juiste sloten op ramen en deuren in huis. Op ramen maakt men doorgaans gebruik van bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Deuren worden vaak beveiligd met een cilinderslot, die eveneens in twee soorten voorkomen: tweepunt- en driepuntsloten. Het verschil zit logischerwijs in het aantal contactpunten wat een deur met de deurpost heeft. Houd er rekening mee dat driepuntsloten aanzienlijk veiliger zijn dan tweepuntsloten. Het kost een inbreker hierbij immers meer tijd om de deur open te breken dan bij een tweepuntslot.

Optionele beveiligingscomponenten installeren

Slotenmakers zullen u niet alleen helpen bij het installeren van de juiste sloten op uw ramen en deuren. Ook kan een slotenmaker met u meedenken over geschikte inbraakpreventiecomponenten voor in huis. Denk aan een elektronische camera, een bewegingssensor, enzovoorts. Het is sterk van de indeling van uw woning afhankelijk, welke beveiligingscomponenten het meest geschikt zullen zijn. Doorgaans raadt men aan om eerst een beveiligingsanalyse van uw woning te laten maken door een slotenmaker. Hierbij bekijkt een slotenmaker welke risico’s u mogelijk loopt en hoe u deze het beste af kunt dekken.

Bron: www.deslotenmakerkortrijk.be